Här hittar ni Rinksides menyer till SHL-, SDHL och CHL-matcher säsongen 2024/2025. För bokningar i restaurangen använder ni vårt bokningsformulär som ni hittar här. För att boka konferenser skickar ni ett mejl till [email protected] Dit kan ni även mejla om ni har frågor gällande er bokning.
I januari kommer Rinkside att erbjuda våra restaurangbesökare möjlighet att boka enbart varmrätt vid följande två matcher då vi serverar en trerättersmeny.
Erbjudandet gäller:
• torsdag 16/1, VLH
• tisdag 28/1, LIF
En specialmeny komponerad av Gustaf Lindvall kommer serveras 9 januari:
Asiatisk råbiff. Lättgravat innanlår med sojamajonnäs, rostade sesamfrön, krispig silverlök och friterat rispapper
Bao Buns. Chilibräserad oxbringa med chili & limemajonnäs, syrad gurka och friterad vitlök. Serveras med kimchi, edamamebönor och chilipommes
Kokos. Gjuten kokoskräm med smak av yuzu serveras med päronkompott, citroncurd och kokossmulor
MENY 1 (1/2)
Gravad
tartar serveras med
fermenterade lingon, kräm på äggula, tryffelmajonnäs, picklade kantareller från
trakten och potatischips
Lågtempad
Röding serveras med
potatispuré, burré blanc med regnsbågsrom och örter, friterad svartkål och
syltad röd steklök
Lingonmousse serveras med mascarponekräm, maräng
och rostad choklad
MENY 2
(13/2)
Rinksidés
toast skagen med
brioche
Flankstek
serveras med
pumpakräm, bakad rotselleri, palsternackschips, chimichurri och
chipotlemajonnäs
Pannacotta
på svartavinbärsblad
serveras med rostad vit choklad, vispad kolasås och rårörda vinbär från trakten
MENY 3 (16/1, 22/2)
Sotad
biff serveras med
sojamajonnäs, picklad schalottenlök, rostade mandlar och riven Svedjan gårdsost
Torskrygg serveras med sotad blomkål, rostad
blomkålspure, citronsyrad silverlök, rostade mandlar och vitvinssås med eau de
vie
Mandelkaka serveras med färskostkräm smaksatt
med citron, myltade hallon och brända mandlar
MENY 4
(28/1, 4/3)
Svartavinbärs
gravad torsk
serveras med smetana smaksatt med fänkålspollen, syrade havtorn och friterad
purjolök
Pluma serveras med friterad potatisrösti,
rostad morotspuré, ´Nduja smör och picklad schalottenlök
Äppelpaj serveras med vaniljsås smaksatt med
tonkaböna
MENY 5
(30/1, 11/3)
Carpaccio
på saltbakad gulbeta
serveras med syltad rotselleri, kapris & dijonkräm, ruccola, riven parmesan
och friterad svartkål
Ryggbiff
från Laukergården
serveras med ragu på kantareller och rökt sidfläsk, rostad spetskål och
rödvinssås med märg
Potatisgratäng
serveras á par
Gjuten
yoghurt serveras med
bakad chokladkräm och blåbär
(5/10, 26/10, 30/11, 4/1, 18/1, 15/2)
Klassisk
äggröra
Äggröra med
crème fraîche och örter
Pannkakor
med sylt, nutella och färskostgrädde
Bacon med
bourbon
Bao Buns
asian style
Pinsa med
tomat och mozzarella
Pinsa med
parmesan och coppa di parma
Buttermilk
chicken
Majskolv med
smör och parmesan
Lammkorv
Tropsik
smoothie
Ingefärsshot
Tranbärdryck
Ostar
Chark
Tomat- &
vaniljmarmelad
Fänkålsknäcke
Focaccia med
vispat smör
Vindruvor
Melon
Pastasallad
med rökt regnbåge
Rostad
blomkål med gremolata
Sötpotatissallad
med fetaost
Desserter:
Blåbärspannacotta
Äppelpaj med
kanel och kardemumma
Morotskaka
Croissanter
med nutella
Vaniljglass
med kolasås till barnen
Tisdag 19/11, CHL: Pinguins
Kalvschnitzel med sardell & kaprismör, citron, rödvinssås & pommes, tomat- & rödlöksallad med balsamico à par, 399 kr.
Fredag 20/9, SDHL: Frölunda
Ryggbiff med friterad potatisrösti,
kantarellsås på lokala kantareller, saltbakade rödbetor och picklad kantarell, 299 kr.
Onsdag 9/10, SDHL: Luleå
Wallenbergare med potatispuré, ärtor, brynt
smör och rårörda lingon, 249 kr.
MENY 1: Norrländskt
(26/9, 14/11, 28/12,
1/2)
Långkokt
älghögrev med vindelrökt fläsk
Mandelpotatispuré
Alspånsrökt
regnsbåge från Jävre
Rostad
blomkål med fermenterade lingon och svedjan gårdsost
Lingonchutney
Västerbottensostpaj
med smetana och myltade hjortron
Rensteksrullar
med pepparrot och ruccola
Chark från
Jokkmokk med fermenterade blåbär och enbärskräm
Norrländsk
potatissallad med äpplen
Saltbakade
rödbetor och svartkål
Tunnbröd och
vispat brynt smör
MENY 2: Mexikanskt
(3/10, 16/11, 9/1,
13/2)
Pulled pork
med tomat och ancho chili
Tempurafriterad
fisk med koriander
Tostadas med
kyckling och chimichurri
Enchiladas
med pulled beef
Dirty fries
Mangosalsa
Pico de gallo
Guacamole
Tortillabröd
Nachochips
Smältost med
jalapeños
Picklad
rödlök med koriander och lime
Mexikansk rödkålssallad
med majs
MENY 3: Asiatiskt
(17/10, 26/11, 16/1,
22/2)
Tonkatsu på
pluma
Yakinuki på
vårt vis
Kycklingspett
med teriyaki och chilisesam
Vegetariska
vårrullar
Gari
Kimchi
Asiatisk
gurksallad
Glasnudelsallad
med edamamebönor
Pak choi marinerad
i soja
Asiatisk
vitkålssallad med morot
Gravad torsk
med sojamajonnäs och salladslök
Chilimajonnäs
Sötsursås
MENY 4: Italienskt (24/10, 5/12, 28/1, 4/3)
Pasta
Pomodoro med panchetta
Långkokt
kalvragu med pecorino och potatispuré
Tomat- och
mozzarellasallad med basilika
Oliver
marinerade i citron och rosmarin
Fänkål och apelsin
med färskost och örter
Crostini med
charkuterier
Sotad
persika med gorgonzola och ruccola
Ostar och
marmelad
Focaccia med
soltorkad tomat och olivolja
Bruschetta
Picklad
gurka med smetana och honung
Carpaccio på
bussola med ruccola, tryffelmajonnäs och parmesan
MENY 5: BBQ (31/10, 19/12, 30/1, 11/3)
Nattbakad
brisket med honung & bourbon
Cajunkryddad
laxsida
Kotlettracks
med cowboysmör
Potatisgratäng
smaksatt med cayennepeppar
Majskolv med
vitlökssmör och gräslök
Rostad
spetskål med BBQ-sås och mandlar
Grekisk
grönsallad med fetaost
Coleslaw med
rödkål
Vattenmelonsallad
med mynta och chili
Chipotlemajonnäs
Tryffelmajonnäs
Picklad
rödlök