Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda HC
FHC

Inför Skellefteå AIK - Frölunda

16 september 2021 11:22
Lägesrapport

Laget är intakt från seriepremiären när vi ikväll inleder hemmaspelet för säsongen 21/22. "Vår målbild är att trötta ut Frölunda ju längre matchen går", säger tränare Ohlsson inför matchen. Läs hela rapporten här.


Läget i laget:
• Vi ställer upp med 13 forwards och 7 backar i denna match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

Frånvarande:
#7 Oscar Eriksson (B)
#29 Albin Sundsvik (FW)
#44 Elias Salomonsson (B)

Flyttats upp från J20:
#24 Elias Stenman (FW)

Tränarsnack, Robert Ohlsson:
Vad vill du se för insats från laget ikväll?
– Återigen det här outtröttliga och obevekliga laget som maler ner motståndarna och får dem att bli trötta för varje byte som går. Har man den målbilden som hockeylag, då är man bra. Jag tror den här matchen kommer spelas med väldigt hög intensitet och att det kommer vara två lag som tävlar väldigt hårt. Vår målbild är då att trötta ut Frölunda ju längre matchen går och kunna skörda över att vi har en bättre struktur och spel med matchens gång, men från början tror jag tävlingsnivån och intensiteten kommer vara väldigt hög.

Några detaljer att lyfta fram inför matchen?
– Att akta sig för idag: Frölunda har ett väldigt bra powerplay. Ryan Lasch är lite av regissören där så vi får vara noggranna att inte sitta i utvisningsbåset utan spela den här matchen fem mot fem eller en man mer. Det tror jag är nyckeln.

Seger på Hovet senast, något du vill förbättra ytterligare?
– Att ha en stark prestation över 60 minuter. Jag tyckte vi var bra i första perioden nere på Hovet och stabila i tredje men i andra tyckte jag vi var lite på hälarna. När man kanske inte spelar sina bästa sekvenser under matcherna gäller det att försöka hålla dem korta, så man snabbt hittar tillbaka på rätt spår. Jag vill att vi gör en bra match och prestation i 60 minuter och att vi spelar den här matchen för att vinna till varje pris.

TV/media:
• Kvällens hemmapremiär har nedsläpp kl 19.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på C More Live 4 samt via C Mores stream.
Klicka här för att komma till sändningen

• Line-up och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
Instagram
Facebook
Twitter