• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Lägesrapport inför kvartsfinal 1

10 april 2021 14:00

Alla är pigga och krya när vi kliver in i slutspelet denna söndag. "Nowick gjorde två matcher med Pär och Jocke, och vi tycker att han gjorde det väldigt bra där", säger Falk om formationerna. Läs hela lägesrapporten här.


Läget i laget:
• Vi ställer upp med 13 forwards och 7 backar i denna match. Line-up släpps ca 2 timmar innan nedsläpp.

• Saknad spelare:
– Simon Robertsson

• Spelklar forward:
#19 Tuomas Kiiskinen
Stats, SHL 20/21: 47 matcher, 5 mål, 5 assist, 13:27 i snittande istid per match.

• Siffror inför matchen:
#15 Melker Karlsson avgjorde senaste mötet med Luleå, som ägde rum den 9 mars, med sitt mål i sudden.

#48 Jonatan Berggren har trivts bra mot Luleå denna säsong med 2 mål och 1 assist som samlat facit mot norrbottningarna.

Tränarsnack, Andreas Falk:
Vad blir viktigt nu när vi kliver in i slutspelet?
– För det första är vi inställda på att det kommer bli en matchserie som kommer vara väldigt jämn, som alltid i ett slutspel, och det kommer vara små marginaler så man måste ha tålamod i processen. Nu är det ingen publik, men man kommer bli påverkad i både eufori när man gjort ett mål men också en besvikelse när man släppt in ett mål, så det gäller att ha ett jämt flöde kring det och se målinriktat på att kommer vara en jämn serie. Vi känner oss rätt självsäkra i vår process och på vår form. Det har känts väldigt bra den här senaste veckan och man ser att grabbarna verkligen vill igång så det ska bli kul med match imorgon.

Hur går tankarna kring våra formationer?
– Kiiskinen var ju borta ett tag på slutet så Nowick gjorde två matcher med Pär och Jocke, och vi tycker att han gjorde det väldigt bra där, så som vi startar kommer Nowick gå in där och Kiiskinen kommer gå in i Linus och Huggs kedja (Sundsvik är trettonde). Det har känts bra på träningarna och vi är, som jag sa, väldigt självsäkra kring formen och formationerna. Alla vet vad de ska göra.

Slutspelsbiljett:
Klicka här för att köpa via hemsidan
• Skicka 60 kr (eller valfritt belopp) till swishnummer 123 513 93 32
En slutspelsbiljett är en gåva till Skellefteå AIK Hockey.

TV/media:
• Första kvartsfinalen spelas söndag kl 15.00 i Skellefteå Kraft Arena och visas på kanalen C More Hockey samt via C Mores stream (app + hemsida).
Klicka här för att komma till sändningen

• Line-up och annan info om matchen får du via våra sociala medier:
Instagram
Facebook
Twitter