Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Tisdag Tis 25 Januari Jan
Torsdag Tor 27 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Oskarshamn
IKO

Kalldusch i slutminuten

25 januari 2020 20:17
Matchreferat

Det var Skellefteå som inledde bäst i lördagens möte med Oskarshamn. Niclas Burström som för dagen fick chansen som center var den som tog tag i taktpinnen då han själv sate 1-0 och sedan också snyggt spelade fram till 2-1. Det kändes sedan som at det var Skellefteå som förde matchen men i den tredje perioden vände allt då Oskarshamn kunde först kvittera och sedan också avgöra matchen med två mål i slutminuten. Resultatet till sist 3-5.


Burström målskytt

Oskarshamn får spela powerplay några minuter in i den första perioden men skapar inte några farligheter i spelformen. Istället är det Skellefteå som tar ledningen när Nicklas Burström, för dagen på centerplats, som fångar upp en puck efter en sargstuds och lirkar in 1-0. Oskarshamn svarar dock direkt när man efter en snygg passning stöter in 1-1.

Knappt halvvägs in i perioden är det Niclas Burström som kliver fram igen när han återigen vinner puck vid gästernas mål och spelar fram Simon Robertsson som kan sätta 2-1 i öppet mål. Några minuter senare har AIK en till puck i mål efter skott från Patrik Norén, men efter att ha ringt dömer domarna bort målet.

Varsitt mål i andra perioden

Oskarshamn skapar ett friläge där Simon Robertsson blir siste man kvar hemåt. Hans försök till brytning bedöms dock regelvidrigt och gästerna tilldöms straffslag som Nicklas Heinerö sätter till 2-2. Oskarshamn fortsätter sedan att spela bra efter kvitteringen och har flera jättechanser, bland annat en klockren ribbträff halvvägs in i perioden.

Men det är Skellefteå som återtar ledningen ett par minuter senare efter ett bra anfall, Arvid Lundberg skjuter och Jesper Frödén styr in 3-2. Bägge lagen fortsätter att skapa chanser i resten av den andra perioden men utan utdelning.

Oskarshamn kvitterar och avgör

Den tredje perioden bjuder på ställningskrig där inget av lagen lyckas skapa speciellt mycket i form av målchanser trots hårt jobb. Efter att Skellefteå tappat puck i egen zon kan dock Oskarshamn pricka in kvitteringen 3-3 efter knappt sju minuters spel.

Det är också Oskarshamn som fortsätter att skapa chanser och Skellefteå har uppenbara problem att hänga med. I periodens sista minut kommer också kallduschen när gästerna dundrar in 3-4 via ett backskott. Skellefteå försöker att plocka ut målvakten de sista 37 sekunderna. Då kan istället Oskarshamn fastställa slutresultatet 3-5.