• Huvudsponsorer

Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Sundsvik målskytt när Skellefteå vann

9 januari 2020 21:12
Matchreferat

Ett formstarkt Skellefteå tog emot Frölunda på hemmais och kunde efter en målrik mittperiod säkra tre viktiga poäng i kampen om slutspelsplatser. Albin Sundsvik inledde målskyttet för hemmalaget och Linus Lindström avslutade detsamma med sitt 4-2 i tom bur. Fortsatt kul att se med hemmaögon hur Gustaf Lindvall gör ännu en kanonmatch. När Frölunda tog över initiativet i spelet i tredje perioden var Lindvalls spel helt avgörande.


Bra start av hemmalaget

Skellefteå inleder den första perioden riktigt bra och har ett stort spelövertag. Man skapar dessutom massor av målchanser. Bland annat har Petter Granberg ett öppet läge framför gästernas mål och en puck smiter precis utanför stolpen och även en i ribban.

Efter drygt halva perioden får hemmalaget chansen att spela numerärt överläge men man slarvar bort möjligheten och får inte alls till spelet. Efter utvisningen svänger matchbilden något och i slutet av perioden är det Frölunda som skapar flest chanser och har mest puck.

Massor av mål i andra

Den andra perioden inleds på allra bästa sätt för hemmalaget. Jonatan Berggren står för förarbetet och en perfekt bakåtpassning till Albin Sundsvik som kan trycka in 1-0 för Skellefteå. Tuomas Kiiskinen är sedan nära att utöka ledningen när han är centimeter från att lyckas lirka in en puck efter bra spel från AIK.

En snygg passning från Ryan Lasch ger helt öppet för Teodor Lennström som kan sätta 1-1 bakom en chanslös Gustaf Lindvall. Skellefteå kan dock svara när Robin Alvarez jobbar tillbaka en puck i anfallszon och frispelar Andreas Wingerli som kan sätta 2-1 upp i nättaket. I powerplay kan sedan Jonathan Pudas utöka ledningen till 3-1 med ett slagskott från blå. Men bara en halvminut senare gr Samuel Fagemo 3-2 för gästerna efter ett riktigt vackert anfall.

Avgör i tomt mål

AIK inleder den tredje perioden med en man mer men lyckas inte etablera något powerplay-spel. Istället kan Frölunda skapa chanser och Gustaf Lindvall gör ett par jätteräddningar när Simon Hjalmarsson och Lennström är nära. Hemmalaget tar timeout för att prata ihop sig om spelet.

Matchen är fortsatt fysisk och intensiv och det kommer utvisningar åt bägge hållen mitt i perioden. Men det är Frölunda som tydligt har initiativet i spelet och jagar efter en kvittering. Med lite mer än två minuter kvar av perioden plockar man ut målvakten men då kan Skellefteå avgöra när Linus Lindström sätter 4-2 i tom kasse.