• Huvudsponsorer

Lördag Lör 10 Oktober Okt
Måndag Mån 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Måndag Mån 16 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Mora
MIK

Skellefteå tappade klar ledning

14 februari 2019 21:32
Matchreferat

I två perioder såg det ut som att Skellefteå skulle ta en säker hemmaseger i torsdagens möte med Mora. Efter att ha bytt målvakt kunde dock Mora komma ut starka i den tredje perioden och reducera två gånger för att sedan sätta 3-3 med 19 sekunder kvar av perioden. På övertid var det sedan gästerna som drog längsta strået efter ett kontringsmål från Matt Bailey.


Mål i sista sekunden

Skellefteå inleder den första perioden bäst och har ett övertag i puckinnehav och spel under hela perioden. Framför allt är det kedjan med Joakim Lindström, Jimmie Ericsson och Oscar Möller som skapar massor framåt varenda gång de är på isen.

Adam Pettersson har en bra öppen chans och Möller har ett skott i ribban i mitten av perioden. Mora skapar inte speciellt mycket men har ett par farliga kontringar där Mattias Bromé är inblandad mest hela tiden. I periodens absolut sista sekund sitter till sist pucken i mål för AIK. Jonathan Pudas är det som sätter 1-0 efter vunnen tekning av Mathis Olimb.

AIK drar ifrån

Mora kommer ut bättre i den andra perioden än vad man gjorde i den första. Bland annat har Tomas Skogs tidigt ett skott som träffar stolpen. Skellefteå drabbas också av matchens första utvisning. Moras powerplay kommer dock av sig efter gruff följt av fler utvisningar som istället ger Skellefteå numerärt överläge.

I powerplay kommer sedan nästa hemmamål då Joakim Lindström spelar fram Emil Djuse som direktskjuter in 2-0 från backplats. Mora är nära en snabb replik då Mattias Bromé kommer helt fri med gott om tid, men då gör Mantas Armalis en kanonräddning. Istället kan Skellefteå genom Oscar Möller göra 3-0 efter snygg vrickning och framspelning av Jimmie Ericsson och skott i nättaket från Möller.

Mora kämpar sig tillbaka

Även i den tredje perioden kommer Mora ut ett snäpp mer beslutsamt och skapar då också mer framåt. Efter knappt fyra minuter kommer också reduceringen när Viktor Amnér trycker in 3-1 högt från backplats. I Moras mål har Christian Engstrand kommit in och direkt efter målet får han bekänna färg med tre jätteräddningar när Tim Söderlund, Andreas Wingerli och Edvin Hedberg bombarderar.

Mora kommer dock allt närmare och efter drygt sju minuters spel kommer nästa mål, Adam Masuhr skjuter och Sebastian Hartmann styr snyggt in 2-3 på tennis. Efter att Skellefteå dragit på sig utvisningar får Mora spela egentligen hela periodens sista fyra minuter i numerärt överläge och med 19 sekunder kvar kommer kvitteringen till 3-3 genom Spencer Abbott.

Mora tar extrapoängen

Spelet i övertidsperioden böljar fram och tillbaka och bägge lagen kan i kraft av individuella prestationer skapa målchans efter målchans. Efter en Skellefteåchans åker dock pucken ut i mittzon och Matt Bailey kan nå den först, kontra från mittzon och distinkt sätta 3-4 och säkra extrapoängen till gästerna.