• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Växjö
VLH

Armalis storspelade och höll nollan

17 januari 2019 21:15
Matchreferat

Skellefteå AIK som kämpar hårt för att ta sig uppåt i tabellen välkomnade på torsdagen Växjö som i sin tur slåss om topplacering. Det var dock hemmalaget som tog ledningen i en första perioden genom Edvin Hedberg efter att densammes kedja med Andreas Wingerli och Tim Söderlund varit periodens stora behållning. I den andra perioden utökade sedan Bud Holloway ledningen till 2-0 i powerplay. Med sitt 3-0 i tom kasse kunde sedan Joakim Lindström punktera matchen i sista periodens slutskede.


Hedberg sätter ledningsmålet

Skellefteå skapar matchens första riktigt bra målchans efter tre minuters spel. Joakim Lindström hittar Oscar Möller på bortre stolpen i powerplay men då gör Viktor Fasth en jätteräddning. I bytet efter utvisningen kommer dock ledningsmålet för AIK när Tim Söderlund spelar fram Edvin Hedberg som snyggt sätter 1-0 högt bakom Fasth.

Först efter halva perioden kan Växjö skapa något framåt och sina första avslut på mål. Man får då också chansen att spela powerplay och kan börja testa Mantas Armalis i hemmamålet ordentligt. Skellefteås kedja med Hedberg, Söderlund och Andreas Wingerli fortsätter att skapa bra tryck de gånger som de är inne på isen.

Utökad ledning i powerplay

Oscar Möller stjäl pucken på offensiv blå och blir helt fri, Fasth är dock med och räddar. Skellefteå fortsätter att ligga på men precis som i den första perioden kan Växjö i och med en chans i powerplay komma igång och börja skapa chanser. Då är man också riktigt nära men Armalis ser pigg ut och gör ett par fina räddningar mitt i perioden.

Efter drygt halva perioden är det AIK som spelar powerplay och då kan Bud Holloway prickskjuta in 2-0 rakt upp i första krysset. I periodens allra sista minut skapar Växjö två jättechanser att reducera. Armalis tvingas till två högklassiga räddningar och håller sin nolla in i paus.

Armalis håller nollan

Växjö skapar omedelbart en bra målchans men Roman Horak lyckas inte få in pucken. Även Skellefteå skapar farligheter genom bland annat Bud Holloway men det är gästerna som känns som att de har initiativet i första halvan av den tredje perioden. Det känns dock som att hemmalaget har ganska bra kontroll på matchen och man släpper inte till speciellt många chanser bakåt.

Växjö får chansen att spela powerplay efter att AIK haft sex man på isen men man lyckas inte skapa speciellt mycket. Med fem minuter får däremot Växjö en dubbelchans men återigen gör Mantas Armalis två mycket bra räddningar. Med två minuter kvar plockar Växjö ut målvakten men då kan Joakim Lindström sätta 3-0 i tom bur.