Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Tisdag Tis 16 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Tisdag Tis 23 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Idag 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Söndag Sön 9 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Torsdag Tor 20 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Hemma
Timrå
TIK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå AIK vinner målglad tillställning

12 januari 2019 20:40

Två lag i desperat behov av trepoängare i tabellens nedre regioner möttes i en supersvängig tillställning i afton. Timrå IK stod för en fin insats och gjorde fyra mål vilket räcker till poäng i många matcher. Tyvärr för deras del var Skellefteå AIK strået vassare med sex baljor, och trots fina upphämtningar lyckades inte Timrå hitta ett sätt att besegra västerbottningarna.

Målskyttet i Skellefteå visade på bredden i truppen då det delades broderligt mellan Tim Söderlund, Jimmie Ericsson, Oscar Möller, Albin Lundin, Robin Alvarez och Edwin Hedberg.


Skellefteå AIK åker söderut denna lördagsafton och Timrå IK tar emot de svartgula spelarna för en viktig match för båda lagen. Mantas Armalis står i mål för Skellefteå AIK och Timrå har satt målvaktströjan på meriterade Niklas Svedberg.

Första perioden inleds med mycket fysiskt spel och chanser åt båda håll. Skellefteå får spela ett fruktlöst powerplay och klockan hinner rulla till 8:35 innan hemvändaren Tim Söderlund kickar igång själva målprotokollet med ett avslut rätt upp i det berömda krysset. Andreas Wingerli assisterar och bortaledningen är ett faktum. Timrå får sedan spela i fem-mot-tre och stolpen räddar Armalis en gång men Richard Palmberg skjuter sedan sitt skott ribba in och då har vi 1-1. Skellefteå tar sedan tillbaka taktpinnen i handen, skjuter skott på skott men Svedberg står i vägen om inte andra timråspelare hinner täcka. Med en dryg minut kvar av perioden får den riktiga nr 21, Peter Forsberg får ursäkta, till en fin lång passning upp till Joakim Lindström som inte är sen att panga in 1-2. Bortaledningen står sig perioden ut.

I andra perioden behöver Timrå spela boxplay igen efter dryga tre minuters spel och man kan sånär freda sitt mål hela tvåminutaren men Oscar Möller vill inte gå mållös från planen i detta PP och hans jättehårda skott går in med bara sekunder kvar av utvisningen. 1-3! Målen fortsätter trilla in och nu är det Timrå som får jubla inför hemmapubliken. Janne Jalasvaara skjuter från blålinjen och på något vänster går den in i mål. 2-3. Men ställningen står sig bara en och en halv minut för Albin Lundin får ett friläge och visar SHL-kvalitet när han sätter den bakom Svedberg. 2-4! Victor Brattström får sen ta över målvaktsklubban i Timrå. Nu kommer några minuter utan mål och då kan man ju ta igen sig en smula, men ingen lång vila får det bli. Gamle Skellefte-bekantingen Sebastian Ohlsson, som tidigare haft några skärmytslingar med sin före detta lagkamrat Jimmie Ericsson, blir i trettonde spelminuten serverad ett öppet mål som på silverfat av kompisen Johannes Salmonsson och ja, då är det match igen. 3-4! Skellefteå står för lejonparten av det offensiva spelet och behåller ledningen perioden ut.

Med två svängiga fram-och-tillbaka-perioder i ryggen kanske en kan luras att tro att vi ska förvänta oss en lugn och harmonisk tredjeperiod. Timrå väntar dock bara 19 sekunder i tredje innan de slår till med en kvittering. Hoppsan! 4-4 av Ludvig Rensfeldt och firma Ohlsson och Salmonsson assisterar. Timrå har momentum ch har plockat in ett tvåmålsunderläge. Skellefteå AIK visar dock att laget trots en del blandade insatser under den gångna säsongen har kvar sin kvalitet och vinnarinstinkt. Detta förkroppsligas efter 2:50 av Robin Alvarez som drar in pucken i mål. Läget kom från egentligen ingenting och nu sitter Västerbottens stolhet i förarsätet igen. 4-5! Edwin Hedberg får ett jätteläge efter pass från Söderlund men det blir inget mål den gången. Timrå är inte alls ofarliga men Armalis är tät i målet. Minuterna tickaroch Hedberg kommer få en till chans att om inte punktera matchen så i alla fall utöka ledningen. Med en klassaktion lurar han medelpadsförsvaret och det blir mål. 4-6! Timrå rycker sedan keepern med tre och en halv minut och skapar chans på chans. En skellefteutvisning med två och en halv minut kvar leder till en massiv anstormning mot bortamålet men tappra kämpar i Skellefteå AIK lyckas med hjälp av fina insatser av Armalis i målet stå emot och bärgar en oerhört mumsig trepoängare på bortaplan.

En underhållande match är till ända och gillar du mål och Skellefteå-segrar så har du nog fått ditt lystmäte för kvällen.