• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 4 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Tisdag Tis 11 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Torsdag Tor 14 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Torsdag Tor 21 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Torsdag Tor 28 Februari Feb
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Skellefteå vände och vann!

5 januari 2019 20:28
Matchreferat

Skellefteå välkomnade Färjestad till Skellefteå Kraft Arena i årets första hemmamatch. Det var gästerna som inledde bäst och tog ledningen med ett snyggt mål den första perioden. I den andra kunde Skellefteå kvittera men innan paus återtog gästerna ledningen när Jesper Olofsson satte 1-2i powerplay. I samma spelform kunde sedan Skellefteå kvittera i inledningen av den tredje perioden och även Jimmie Ericssons matchavgörande 3-2 kom i spelformen. Bud Holloway kunde sedan fastställa slutresultatet 4-2 i tom bur.


Skellefteå mest i utvisningsbåset

Återkomsten av Tim Söderlund i Skellefteås laguppställning gör sig omgående påmind då en något övertänd Söderlund drar på sig en utvisning i den första matchminuten. Skellefteå håller dock undan bra i boxplay och tillbaka i spel fem mot fem så är det Söderlunds kedja som ser klart piggast ut för hemmalaget.

AIK fortsätter dock att dra på sig utvisningar och under en avvaktande sådan passar Färjestad på att ta ledningen efter riktigt snyggt spel och 0-1 av Carl Jakobsson. Hemmalaget fortsätter sedan att dra på sig utvisningar och får spendera nästan hela den resterade tiden av perioden med att försvara sig.

Färjestad behåller ledningen

När Skellefteå äntligen får spela med ordinarie manskap under en längre period så får man också allt bättre ordning på spelet. Då är det istället Färjestad som får fokusera all energi på att försvara sig och tvingas slå icing gång på gång. Halvvägs in i perioden kommer kvitteringen när Jonathan Pudas trycker upp pucken högt till 1-1 från backplats.

Precis som i den första perioden så formligen haglar det utvisningar även i den andra. Skillnaden är bara att bägge lagen drabbas i den andra. Skellefteå lyckas dock inte alls i sitt powerplay, istället är det gästerna som har en puck i mål i boxplay men styrningen görs med hög klubba och det döms bort. Innan paus återtar dock Färjestad ledningen i powerplay genom Jesper Olofsson som slår in 1-2 på en retur.

Skellefteå vänder och vinner

Skellefteå får spela ett tidigt numerärt överläge och då kommer äntligen utdelningen i spelformen. Målet påminner om gästernas ledningsmål och sist på pucken är Oscar Möller som petar in en retur till 2-2. Fler chanser i powerplay kommer också men inte med samma utdelning. Istället är man nära att släppa in ett mål bakåt när man släpper Johan Ryno helt fri men Mantas Armalis räddar.

Men efter drygt halva perioden tar man chansen igen. Emil Djuse skjuter från blålinjen och Jimmie Ericsson styr in 3-2 och ger hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Färjestad jagar efter kvittering och med två minuter kvar av tredje perioden plockar man ut målvakten och spelar sex mot fem. Då kan dock AIK sätta 4-2 i tom kasse när Bud Holloway vallar pucken via sargen över hela banan in i bortamålet.