• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Frölunda
FHC

Förlust i sista hemmamatchen för året

28 december 2018 21:41
Referat

I årets sista hemmamatch gästades Skellefteå Kraft Arena av Frölunda. Efter att Erik Forssell hyllats och avtackats på isen påbörjades en match i högt tempo. Hemmalaget hämtade upp 0–2, men orkade inte jaga fler underlägen och fick se sig besegrade.


Det är ett ställningskrig som utspelas i inledningen av denna fredagsmatch. Spelet går i en rasande fart och det är många minuter som spelas i taget mellan avblåsningarna. Inget av lagen håller sig särskilt länge i anfallszonen, men det är gästerna som har ett litet spelövertag. Skellefteå får dock chansen att ta över när Bud Holloway tacklas utan att vara puckförare och får med sig ett numerärt överläge. Någon utdelning blir det inte, och istället kommer gästerna allt närmare Lindvall i målet. Med tre minuter kvar får Patrick Norén sätta sig på botbänken för en hakning, och bara minuten senare har Frölunda tagit ledningen. 22 sekunder senare går hemmaförsvaret bort sig och gästerna utökar direkt till 0–2. Med mindre än minuten kvar försöker Skellefteå svara upp genom Andreas Wingerli, som kommer fri. Genom att gå köksvägen får 24:an nästan öppet mål, men får inte runt pucken ordentligt. Hemmalaget behåller trycket och skapar ännu en chans, men gästernas målvakt låter sig inte överlistas. Istället ljuder signalen över hallen, periodvilan är kommen.

Skellefteå hämtar upp
Redan minuten in i andra perioden får hemmalaget chansen att ta sig in i matchen igen. Laget flyttar pucken och kommer till flera avslut, men utdelningen uteblir. Istället får Skellefteå spela numerärt underläge och klarar med nöd och näppe att stänga igen. Men AIK kommer tillbaka igen och ställer gästerna. Skellefteå tar sig nära målet, men istället för ett mål får laget ett numerärt överläge. Där kommer istället reduceringen. En halv minut in i powerplay passar Mathis Olimb till Robin Alvarez som stänker in målet. Hemmalaget biter sig fast anfallszonen och får med sig ytterligare en utvisning, men innan den har tagits i bruk skjuter Joakim Lindström från den högra tekningscirkeln – in i nätmaskorna. Men gästerna skulle svara upp. Frölunda biter sig kvar i anfallszonen och får med sig ett ledningsmål med två och en halv minut kvar. Västerbottningarna låter sig inte nedslås utan äter sig närmare och närmare Gustavsson i bortamålet, men även denna period ljuder signalen innan någon reducering hinner komma.

Når inte hela vägen
Skellefteå startar slutakten på samma pigga sätt som den förra slutade, men Frölunda visar också hög klass. Det kommer något skott åt varje håll innan det svänger igen. Med tretton minuter kvar får Jocke Lindström sätta sig på botbänken för en hakning. Gästerna kommer inte närmare än ett ramskott. Istället åker Joel Lundqvist på en egen tvåminutare. Det numerära överläget ger inte hemmalaget något speciellt. Med sju minuter stressar istället Frölunda fram ett misstag hos Skellefteå och utnyttjar det direkt till 2–4. Gästerna får också ett powerplay med sig, men Skellefteå försvarar sig. Med tre minuter och fyrtio sekunder kvar kommer också en powerplay för hemmalaget. Skellefteå lyckas inte peta in pucken där heller och plockar målvakten i en sista kraftansträngning. Med 48 sekunder kvar sätter också Andreas Wingerli 3–4, men närmare kom AIK inte. Istället kunde Frölunda punktera matchen i tom målbur.