• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Karlskrona
KHK

Poängkungen sköt Skellefteå till fjärde raka

14 januari 2017 19:00
#SKEKHK

Likaläge och på väg mot ett dramatiskt slutskede - då klev Joakim Lindström fram. Med sin 34:e poäng för säsongen såg han till att ge Skellefteå segern över Karlskrona och förlängde samtidigt lagets fina segerrad.


Formstarka Skellefteå behövde inte alltför lång tid för att öppna målskyttet hemma på lördagen. När Karlskronas David Printz visades ut small det bakom Johan Holmqvist, sedan Bud Holloway gjort en uppåkning och lagt upp för målskytten Pär Lindholm. Ledningen gav Skellefteå en perfekt start på matchen och laget kopplade direkt greppet om spelet.

Det gav ytterligare utdelning och halvvägs genom perioden fyllde Marcus Pettersson på till 2-0. Karlskrona skulle se till att svara kort därefter, för efter fina passningar av Henrik Nilsson och Joh Henrion fick Alexander Viklund öppet mål. Reduceringen fick fart på gästerna, som dominerade resterande period och hade flera bud på en kvittering.

Omvända formkurvor - Karlskrona föll igen

Till mittperioden genomförde Per Hånberg ett något oväntat drag, när Johannes Jönsson byttes in och ersatte Holmqvist i Karlskronamålet. Spelmässigt utvecklade sig perioden till att bli en jämn historia, men utan riktigt klara chanser. Men med klockan på tolv minuter slog Karlskrona till med 2-2, styrt i mål av Jimmy Andersson via bröstet. Emil Larsson hade något senare ett friläge mot Joni Ortio och gästerna var närmast ett ledningsmål.

Efter vilan var det istället ombytta roller och ett Skellefteå som till en början hade momentum. Jönsson tvingades till flera vassa räddningar innan Karlskrona kunde växa in i perioden, men med nio mintuer kvar kom avgörandet i andra änden av planen.

I numerärt överläge gavs Joakim Lindström yta, något poängkungen tackade för genom att prickskjuta 3-2 för Skellefteå. Laget tog sin fjärde raka vinst och Lindström står nu på 34 poäng den här säsongen. För Karlskrona är formen tyngre, resultatet innebar den fjärde förlusten i följd.

– Vi gör en fantastisk match idag! Det känns grymt orättvist att inte få med sig någon poäng, det är ett resultat som inte är rättvist överhuvudtaget. En stor eloge till mitt lag, summerade Karlskronatränaren Per Hånberg för C More.