• Huvudsponsorer

Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå bröt Karlskronas segersvit

15 oktober 2016 21:25

Det var länge mållöst i mötet mellan Karlskrona och Skellefteå. Men med drygt tio minuter kvar av matchen lossnade det för Skellefteå, som snabbt därefter utökade ledningen till 2-0 och innan slutsignalen kunde Karlskrona få in en reducering. Vinst för bortalaget och Karlskronas segersvit är nu bruten.


Det var en intensiv första period mellan Karlskrona och Skellefteå, men den slutade 0-0 mycket tack vare målvakterna. Närmast var Filip Cruseman i inledningen av perioden tack vare att Skellefteå slarvat med pucken bakom eget mål.

– På i alla fall ett av de lägena ska det vara mål. Det är alldeles för dåligt! Men det är lite upp och ner. Samtidigt som vi får ett par chanser på dem så har de ett par på oss. Båda lagen är duktiga i den offensiva zonen sa Filip Cruseman till C More.

Under den andra perioden så var det Karlskrona som startade klart bäst. Men Skellefteå jobbade sig in mer och mer och Joakim Lindström var nära att ge gästerna ledningen men pucken tog i stolpen.

Islossning i tredje perioden

Det var fortsatt mållöst i den sista perioden fram tills det var drygt tio minuter kvar. Först klev Adam Pettersson fram på vänsterkanten och styrde snyggt in 1-0 efter en passning från Johan Alm. Snabbt därefter utökade man till 2-0 genom Sebastian Aho. Karlskrona gav inte upp och man fick in ett reduceringsmål med drygt tre minuter kvar, men mer än så blev det inte.

– Vi har bra tålamod och håller oss till det vi ska. Vi var mer intensiva idag än vad vi har varit och det känns bra. Det är bara jobba på! Åka mycket skridskor och lägga puckar på mål. Det är dom gamla klyschorna som gäller, sa Adam Pettersson till C More.