• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
AIK
AIK

Succécomeback för Ericsson och Möller

21 september 2013 18:45

Skellefteå AIK fick tillbaka både lagkapten Jimmie Ericsson samt Oscar Möller till kvällens match mot AIK. De återvändande spelarna bidrog direkt och Ericsson svarade för två mål medan Möller gjorde ett mål och två assist när Skellefteå besegrade AIK med 5-1.


Skellefteå tog ledningen i matchen när Erik Forssell styrde in Jonas Frögrens skott till 1-0 efter 12 minuter av den första perioden. Efter ett trasigt plexiglas togs beslutet att ta en tidigare paus och spela klart slutet av den första perioden tillsammans med den andra.

I denna "extra långa" period var det Skellefteå för hela slanten, men det var AIK som inledde målskyttet när Fredrik Svensson dundrande in ett slagskott i slutet av den första perioden. Jimmie Ericsson gjorde säsongsdebut och svarade för 2-1 efter en tilltrasslad situation. I den andra perioden gjorde Ericsson även 3-1 fri i slottet efter mycket fint förarbete från Erik Forssell och Joakim Lindström. Nästa mål blev 4-1 som kom från Pontus Petterström som styrde pucken i mål i powerplay innan Oscar Möller även ville vara med i poängprotokollet när han satte 5-1.

Jag hade lite flyt och pucken studsade. Jag vet inte ens om jag var sist på pucken på ett av målen, det andra stod jag ganska ren på. Jag är riktigt glad att vara tillbaka, sa Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson till C More efter matchen.