• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 3 December Dec
Lördag Lör 5 December Dec
Tisdag Tis 8 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Tisdag Tis 19 Januari Jan
Torsdag Tor 21 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Söndag Sön 31 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Full fart från start bäddade för skellefteåseger

15 april 2014 21:25

Det var minst sagt hög stämning i Skellefteå Kraft Arena när finalspelet drog igång under tisdagskvällen. Med publiken i ryggen trampade hemmalaget gasen i botten direkt och lade grunden till segern i första perioden. Slutresultatet skrevs till 3-0 och Skellefteå har därmed tagit greppet om finalserien och skaffat sig 1-0 i matcher.


Lika hög stämning som det var på läktaren, lika bra fart var det på hemmalaget i första perioden. Skellefteå sköljde över Färjestad gång på gång och skapade mängder med målchanser.

Det var mer en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma och det var skytteligaledaren i slutspelet Jimmie Ericsson som spräckte nollan hos Fredrik Pettersson-Wentzel. Han förde upp pucken i numerärt överläge och så fort han kommit över blålinjen avlossade han ett skott som letade sig in i nät.

Efter det fick Färjestad chansen i numerärt överläge. Gästerna spelade bra i powerplay och det kändes som att det kunde vara vägen in i matchen.

Men direkt efter det att hemmalaget blivit fulltaliga gjorde Joakim Lindström 2-0 för Skellefteå från nära håll efter passning från Möller. Färjestad var återigen i brygga och valde också att ta sin timeout. Ett avbräck för gästerna var även att viktige offensive spelaren Joakim Hillding utgick tidigt. Anledningen till detta var oklart.

– Klart vi saknar Hillding men vi måste tillbaka till vårt spel. Vi saknar skridskotempot och låter dem komma runt oss hela tiden, sa Färjestads Per Åslund till Kanal 5 efter den första perioden.

Känslosam andraperiod

Spelarna hann knappt komma in på isen till andra perioden innan känslorna svallade över för vissa. Ole-Kristian Tollefsen satte in en mindre tackling på Pierre-Edouard Bellemare och sen hängde andra på i oroligheterna. Dessa känslor präglade sedan andra perioden.

Färjestads stjärnback Magnus Nygren tacklades efter halva perioden hårt av Adam Pettersson och Tollefsen markerade igen mot sina motståndare att det inte accepteras. En av många situationer där det blev gruff mellan spelarna.

Annars var det en klart jämnare matchbild i andra perioden. Färjestad stötte högre upp i banan och Skellefteå var märkbart störda av det i sin uppspelsfas.

Ett sent numerärt överläge skulle dock sätta Skellefteå rejält i förarsätet. Med tre sekunder kvar av powerplayspelet hittade Bellemare rätt med ett skott i krysset från några meters håll rakt framifrån och det var tremålsledning inför tredje.

– Roligt att spela och mycket känslor. Vi kämpar ett snäpp hårdare än dem, det är skillnaden, sa målskytten Bellemare till Kanal 5 efter andra perioden.

Spelade kontrollerat av tredje perioden

Som det så ofta blir när ett lag leder med några mål inför tredje perioden hade Skellefteå helt klart fokus på att kontrollera spelet för att vänta in slutsignalen.

Färjestad hade mest puckinnehav men hade förtvivlat svårt att skapa några riktigt farliga chanser. Det blev inga fler mål och Skellefteå greppade alltså taget om taktpinnen inför fortsättningen.

– Vi startar hysteriskt bra precis som vi vill så de får uppförsbacke resten av matchen. Stämningen i arenan var magisk, sa Skellefteås Jimmie Ericsson till Kanal 5 efter matchen.

Nästa match spelas på torsdag i Karlstad då Färjestad ska försöka ta revansch på hemmaplan.