• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Skellefteå
SKE

Holloways första blev matchvinnande mot LHC

12 november 2013 21:58

Skellefteå AIK:s Bud Holloway hade inför kvällens bortamatch mot Linköping ännu inte gjort ett enda mål i SHL 2013/2014. Men då slog Holloway till och det förlösande första målet blev även det matchvinnande när Skellefteå vann med 3-4 i Cloetta Center.


Tre mål föll i den första perioden där Skellefteås OScar Möller satte 0-1 i powerplay efter fin passning från en framstormande Joakim Lindström. Linköpings Chad Kolarik dundrade in kvitteringen med ett slagskott innan Joakim Lindström åter gav gästerna ledningen med ett skott från backposition i powerplay. Noterbart är att endast två sekunder återstod av den första perioden när 1-2 kom för Skellefteå.

Matchens fortsatte sedan att hålla högsta underhållningsvärde. En minut in i den andra perioden hade det redan bjudits på två stycken mål när Linköping kvitterade till 2-2 när Chad Kolarik gjorde sitt andra för matchen innan Oskar Sundqvist åter gav gästerna ledningen med sitt mål fram till 2-3.

"En lättnad att den här gick in"

Bud Holloway hade inte svarat för ett enda mål den här säsongen men klev fram och satte 2-4 i den andra perioden vilket även skulle visa sig bli det matchavgörande målet. För trots nerv i slutet av matchen när Linköping reducerade genom Linus Hultström var det Skellefteå som höll undan och tog med sig samtliga tre poäng hem till Skellefteå. Så här beskrev Holloway känslan av sitt första mål till C More:

Jag är mycket glad då det har dröjt 20 matcher mellan målen. Målvakterna har verkligen räddat allt jag skjutit men det är verkligen en lättnad att den här gick in.