• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
HV71
HV71

Skellefteå slog ut HV71 i kvartsfinal fem

23 mars 2014 19:41

Victor Arvidsson gjorde tre poäng när Skellefteå segrade med 3-1 hemma mot HV71. I och med det är västerbottningarna som första lag klart för semifinal, medan jönköpingslaget har spelat klart för denna säsong.


Omgående efter att pucken släpptes mot isen skulle Skellefteå och HV71 bjuda på en händelserik inledning, med ett högt tempo. Båda lagen hade bud på nätrassel inom loppet av de första minuterna. Men ju längre perioden led, desto fastare blev Skellefteås grepp om matchbilden.
Gästerna försvarade sig dock föredömligt för varandra och kunde på så vis hålla ställningen mållös perioden ut.

Den andra akten skulle ta vid där den första avslutade, om än i en ännu större skara. Hela perioden präglades av spel i HV71:s zon där Skellefteå snurrade upp motståndet anfall på anfall.
Till slut tvingades den annars omutlige målvakten Gustaf Wesslau kapitulera - två gånger om. Först när Petter Emanuelsson i sin comeback förvaltade en retur, sedan när Joakim Lindström pricksköt in 2-0 i numerärt överläge.

– Nu måste vi ge allt vi har och skapa målchanser, det gäller att göra mål, sade HV71-kaptenen David Petrasek till C More efter den andra perioden.

Men det skulle bli tvärtom, när Skellefteå utökade ledningen genom Victor Arvidsson tidigt in i slutperioden. Därefter skulle dock HV71 resa sig på alla fyra och efter Ted Brithéns reduceringspuck väntade en ihärdig sista forcering, men det var förgäves. Trots att gästerna utsatte Skellefteå för hård press mot slutet, kunde hemmalaget ta steget till semifinal med siffrorna 3-1.

– Jag känner en oerhörd stolthet för laget, alla krigade hela vägen in. Det var små marginaler som avgjorde, sade en tårfylld HV71-tränare i Torgny Bendelin efter uttåget.