• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Onsdag Ons 19 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Fredag Fre 4 September Sep
Onsdag Ons 9 September Sep
Fredag Fre 11 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Skellefteå vill avgöra på hemmaplan

7 april 2014 13:05

Skellefteå har kommandot i matchserien mot Linköping. Man leder semifinalserien med 3-1 i matcher och har under tisdagskvällen chansen att säkra en finalplats för fjärde året i rad.


Skellefteå skaffade sig i de tre första matcherna bästa möjliga utgångsläge då man gick ifrån till 3-0 i matcher och således skapade sig fyra matchbollar, för att nå fram till final.

Den första matchbollen blev dock bränd då Linköping vann den fjärde semifinalen i Cloetta Center med 1-0. Det gör att Linköping fortsatt lever i den här serien och Skellefteå kan inte tro att något är klart ännu. Dessutom var förlusten för Skellefteå, den första förlusten under ordinare tid i slutspelet sedan final nummer sex mot Brynäs år 2012.

Så räkna med ett revanschsuget och finalhungrigt hemmalag under tisdagskvällen.

– Vi kommer inte ut med den farten och intensiteten som vi vill i den första perioden och ger bort den för lättvindigt, sen om det beror på att stämningen i hallen är lite medioker eller att Linköping inte riktigt utmanar oss vet jag inte, men vi är inte tillräckligt bra i den första perioden, sa Bert Robertsson i Skellefteå på presskomferensen efter semifinal fyra.

"Vår klart bästa insats mot Skellefteå"

Linköping tog sin första seger mot Skellefteå och reducerade därmed matchserien. Och nu satsar man på att gå mot en historisk vändning av matchserien och då vill det till att Marcus Högberg spelar lika bra i mål.

Hans nolla i den fjärde matchen kom efter ett strålande målvaktsspel då han stod för flera avgörande och läckra räddningar.

– Det var en bra hockeymatch med en skön avslutning, Skellefteå hade en bra press i slutet, även om vi kanske borde gjort något mer mål på våra chanser också men det räckte med ett mål idag sa Magnus Johansson i Linköping till klubbens hemsida.

Är detta starten på en historisk vändning?
- Ja, det är i alla fall ett steg på vägen.

Nästa steg för Linköping är på tisdagskvällen då match fem går av stapeln i Skellefteå Kraft Arena, och återigen är det vinna eller försvinna som gäller för bortalaget.