• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Brynäs
BIF

Viktor Arvidsson segerorganisatör i återkomsten

10 december 2013 22:35

Skellefteå AIK:s Viktor Arvidsson var tillbaka i laguppställning inför kvällens match mot Brynäs hemma i Skellefteå Kraft Arena och den tekniskt skickliga forwarden visade att han verkligen var på spelhumör. Med ett mål och en assist var han en starkt bidragande orsak till att Skellefteå besegrade Brynäs med 3-1.


I Skellefteå Kraft Arena tog hemmalaget ledningen efter sju minuters spel då Erik Forssell stod på rätt plats för att sätta en retur i mål efter en vunnen tekning i anfallszonen. Det var ett öppet och underhållande spel som bjöds av två anfallsinriktade lag som dessutom hade två vassa målvakter i Markus Svensson och Bernhard Starkbaum.

Matchens andra mål blev även det Skellefteås och där presenterade sig Viktor Arvidsson i matchen där han var tillbaka i laguppställningen. Med ett riktigt kanonskott från högt i anfallzonen överlistade Arvidsson den i övrigt utmärkte Starkbaum för 2-0 till hemmalaget. Målet kom i powerplay. Även 3-0 i den tredje perioden bar Arvidssons signum när han visade prov på fin skridskoåkning, teknik och balans när han spelade fram Adam Pettersson som satte 3-0 från nära håll.

"Vi fokuserade på vårt eget spel"

Markus Svensson snuvades på den hållna nollan när Brynäs Adam Larsson reducerade och spikade slutresultatet till 3-1. Arvidssons matchvinnande mål samt en assist var tungan på vågen i en tät och välspelad hockeymatch. Matchvinnaren sammanfattade på följande sätt till C More efter slutsignalen:

Vi snäppade upp det i den sista perioden. Vi fokuserade på vårt eget spel och gör det vi pratade om, vilket jag tycker känns skönt.