• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Luleå
LHF

Uträknat Luleå vände och vann

6 december 2013 21:40

Ur form och i underläge på bortaplan mot serieledaren. Då tog ett Luleå anförda av poängkungen Linus Klasen sig samman, vände på steken och bortaslog Skellefteå med 3-5 (1-1, 1-1, 1-3) till slut.


Luleåbacken Johan Fransson inledde målskyttet då han efter 4.48 av den första perioden, som hade en slutspelspräglad intensitet, prickade rätt med ett backskott. Därmed har Fransson nätat två matcher i följd. Skellefteå fick dock med sig ett oavgjort resultat in i den andra perioden, i och med att Erik Forssell lyfte in ett backhandskott fram till 1-1. Då lyste det 16.41 på matchklockan.

Nätrassel efter backskott fortsatte att vara Luleås melodi i den andra perioden. Den här gången var det unge Markus Oscarsson som hittade rätt med sitt första SHL-mål i karriären efter 9.55. Hemmalaget svarade dock med ett mål i spel fyra mot fem. Comebackande Pontus Petterström satte dit den efter passning från Adam Pettersson i ett två mot en-läge.

Formsvaga Luleå kändes uträknade då de i den tredje perioden drog på sig två utvisningar i ett och samma byte. Skellefteå tog tillvara på fem mot tre-läget genom Oskar Sundqvists 3-2-mål. Luleå och i synnerhet poängkungen Linus Klasen ville dock annat. Han hittade med en finurlig skottpassning på diagonalen Dean Kukan som 3-3-kvitterade. En soloräd av Klasen själv gav 3-4. Retstickan Per Ledin slog den definitiva spiken i kistan i övergiven hemmakasse med 3-5.

Tre efterlängtade poäng för Luleå ett faktum. Senast laget bärgade det i Skellefteå var år 1989.