• Huvudsponsorer

Hemma
HV71
HV71
Borta
Skellefteå
SKE

HV71 ordnade fyrverkeri mot Skellefteå

21 januari 2014 21:21

I den andra perioden så grundalde HV71 segern mot Skellefteå. Då anordnade man nämligen ett ordentligt fyrverkeri när man gick ifrån till ledning med 4-1. Efter det orkade inte Skellefteå sätta någon ordentlig press och hemmalaget vann med 4-2 till slut.


HV71 med en spelsugen Toni Rajala tillbaka i laget var det lag som tog kommandot från start. Och det var också nämnde Rajala som drev upp tempot och Skellefteå hade problem att hänga med inledningsvis. Men de lägen som HV skapade stoppade en säker Markus Svensson i Skellefteåmålet.

Det tog dryga fem minuter innan Skellefteå fick till sitt första anfall men då blev det också farligt när Melker Karlssons avslut landade i vänster stolpe. Spelet jämnade sedan ut sig en aning och periodsiffrorna 0-0 var en rättvis bild över den första perioden.

I den andra perioden blev det en total scenförändring. I alla fall när det gällde noteringar i målprotokollet. HV71 inledde målskyttet genom Ted Brithén på en fin pass av Erik Christensen innan Erik Forsell styrde in kvitteringen för Skellefteå.

Sen väntade tre raka HV-mål. Stefan Johansson sköt in 2-1 från sin backplats, hans första mål för säsongen. Sedan ökade Toni rajala på till 3-1 från nära håll på en retur innan Erik Christensen stänkte dit 4-1 i det vänstra krysset.

– Jag är varken nöjd med spelet eller resultatet och självförtroendet är väl inte det bästa just nu, sa Erik Forssell i Skellefteå till C More efter den andra perioden.

Men Skellefteå orkade inte i den tredje perioden att sätta någon större fart och press på hemmalaget. Istället spelade HV71 av matchen på ett bra sätt och de tre poängen var aldrig i någon fara. Visserligen reducerade Pierre Eduoard Bellemare till 4-2 men närmare än så kom man inte.

4-2 till hemmalaget som därmed tog poäng för femte matchen i rad. För SKellefteå var det den femte raka förlusten.