• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Färjestad
FBK

Första perioden säkrade den säkra Skellefteåsegern

7 januari 2014 21:19

Skellefteå dominerade den första perioden mot Färjestad och hade 3-0 på resultattavlan efter den första perioden. Efter det kunde Färjestad aldrig resa sig och Skellefteå kunde både rättvist och tämligen säkert spela hem tre poäng när man vann med 4-0.


Det såg i den första perioden ut som att det bara var ett lag redo för match när Skellefteå tog emot Färjestad. Hemmalaget kom ut med en härlig fart och frenesi och gästerna hängde inte med i den dans som Skellefteå bjöd upp till. Och det skulle också visa sig på resultattavlan efter de första 20 minuterna. Då hade vi nämligen 3-0 till hemmalaget i en period som var totaldominerad av serieledarna.

Målskyttarna hette i tur och ordning Joakim Lindström, Oscar Sundqvist och Oscar Möller.

I den andra perioden gick sedan tempot ner en aning samtidigt som Färjestad höjde sig ett snäpp och gav Skellefteå mer motstånd. Men spelmässigt var det ändå hemmalaget som styrde det mesta ute på isen utan att få utdelning denna gång. Det fick inte heller Färjestad i en ganska lamslagen andra period.

Tredje perioden blev en period som egentligen bara spelades av. Skellefteå bevakade sin ledning väl och Färjestad förmådde aldrig att skapa några heta reduceringschanser. Istället kunde Martin Lundberg definitivt punktera matchen när han hittade rätt mellan benen på Danny Taylor. 4-0 betydde det målet och 4-0 slutade matchen i en rättvis Skellefteåseger.