• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Linköping
LHC

Skellefteå vann toppmötet - håller serieledningen

5 oktober 2013 18:26

Skellefteå var starkast i toppmötet på hemmais med Linköping. Västerbottningarna vann med 4-2 (1-1, 1-0, 2-1) och befäster därmed sin serieledning.


LHC tog ledningen genom en riktig lågoddsare till målskytt i poängkungen Pär Arlbrandt. 0-1-målet var frukten av laget kanske främsta signum hittills den här säsongen - spel i numerärt överläge. Hemmalaget replikerade dock innan första periodvilan då Oscar Sundqvist kvitterade med sitt första mål för säsongen.

Hemmalaget fick till ett pyskologiskt viktigt mål med minuten kvar av andra perioden. Defensive backen Johan Alm avslutade sicksackspelet med Oscar Möller och Pierre-Edouard Bellemare.

LHC kunde dock utjämna fram till 2-2. Också det i numerärt överläge men den här gången var det en mer anonym power play-spelare i form av Jonas Almtorp som nätade. Skellefteå kunde dock koppla greppet på nytt. Först genom John Norman precis efter att gästerna blivit fulltaliga. Och i slutskedet kunde Oscar Möller i tom LHC-kasse fastställa slutresultatet och därmed är lagets serieledning intakt.