• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar

ANTIDOPNINGSARBETE

Skellefteå AIK Hockey tar starkt avstånd från all användning av dopninsmedel i alla dess former. Skellefteå AIK Hockey samarbetar med Riksidrottsförbundet för att verka mot spridning och bruk av dopningsmedel genom konceptet Rena Vinnare.

Elitserieklubbarna tog år 2003 initiativ till ett samarbete mellan Hockeyligan, Riksidrottsförbundet och Ishockeyförbundet kring antidopingarbete och RF:s kampanj Rena vinnare.

Kampanjens syfte är att med hjälp av ett upprop och en gemensam symbol klart visa idrottsrörelsens samlade avståndstagande från doping. Och för en idrott där vinnaren kan glädjas över en ärlig seger, där förloraren kan känna sig trygg i att ha förlorat i ärlig kamp och där åskådaren kan njuta av idrottsprestationen, förvissad om att den inte är resultatet av förbjudna medel och metoder.

Inför seriestarten dopingtestades spelare i samtliga elitserieföreningar, innan säsongen är slut kommer alla spelare att ha testats.

Vi i Skellefteå AIK Hockey är stolta över att vara en del av Rena Vinnare.