• Huvudsponsorer

Välkommen hem, Jonathan Pudas!

18 mars 2021 15:00
Pressrelease

Han var här som juniorspelare och kom sedan tillbaka hit som A-lagsspelare. Resten är publikfriande historia och även framtid för nu har han nämligen beslutat sig för att återvända till Skellefteå AIK Hockey. "Det är här vi hör hemma", säger han. Välkommen hem, Jonathan Pudas!


Kirunasonen kom hit första gången 2010 och två år senare var han kapten i vårt J20-lag. Därefter blev det en sejour i Karlskrona och Brynäs innan skutan vände tillbaka till Skellefteå igen. Här gjorde han starka avtryck direkt med sitt frejdiga försvarsspel och sin offensiva finess. Detta gav så småningom ett tvåårigt KHL-kontrakt, vilket han nu bryter för att bära den svartgula tröjan i fyra år framöver.

– Det känns så ofantligt kul att få komma hem! Jag trivs så otroligt bra i Skellefteå och hela familjen känner att det är här vi hör hemma, så det ska bli fantastiskt kul att få komma hem och spela i vår hemstad igen, säger Pudas.

Han har alltid visat stor uppskattning till Skellefteå AIK:s supportrar och lyfter givetvis fram dem i samband med denna hemkomst.

– Jag tror alla vet hur mycket jag brinner för den här klubben så det ska bli fantastiskt kul att spela inför de svartgula fansen igen. North Power och alla fans längtar nog lika mycket som jag att få komma hem till Skellefteå Kraft Arena. Jag och hela bygden längtar efter att få spela och se hockey här igen.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, kommenterar värvningen:
– Det känns såklart jättekul att få hem Pudas. Han har gjort flera bra säsonger för oss tidigare och är hungrig på att få komma hem och nå framgångar tillsammans med laget.

Avtalet med Jonathan Pudas träder i kraft till säsongen 2021/2022 och sträcker sig över säsongen 2024/2025.