Varmt välkommen, Arvid Söderblom!
Publicerad: 2020-03-24
Pressrelease
20 år gammal och en stark säsong i Allsvenskan bakom sig. Nu kliver han upp en serie med kontrakt hos Skellefteå AIK för de kommande två säsongerna. "Ett bra ställe för mig att utvecklas", säger han. Varmt välkommen, Arvid Söderblom!

Arvid är fostrad i Frölundas led där han fick chansen tidigt i såväl J18 som J20. Detta gav sedan A-lagsmöjligheter i form av utlåning till division 1 följt av HockeyAllsvenskan och Tingsryd under fjolårssäsongen. Denna möjlighet tog han tillvara på med 92,4 i räddningsprocent på 32 spelade matcher. Detta tar han nu med sig norrut då han gjort klart med spel i Skellefteå AIK för två år framåt.

– Det känns jättekul och inspirerande att få komma till en sådan förening som man vet alltid är med och slåss om guldet på vårkanten, sedan vet jag att det är ett bra ställe för mig som målvakt för att utvecklas och bli bättre, säger Söderblom.

"Vill bygga vidare"

Han känner även att han kommer laddad med värdefull erfarenhet från sina senaste säsonger.

– Jag har fått spela mycket och visat att jag klarar av det på den nivån med uppemot tre matcher i veckan, både i Ettan säsongen innan och i Allsvenskan senast, vilket har varit en bra lärdom som jag nu vill bygga vidare på.

Söderblom ser fram emot att ta flyttlasset norrut och fortsätta växa i svart och gult.

– Jag känner att jag tar kliv i min egen utveckling varje dag och samtidigt bidrar med det jag kan till laget. Det vill jag fortsätta göra i Skellefteå.

Målvaktstränaren Krister Holm hyllar sin blivande adept.

– Arvid är en ung och välskolad målvakt med bra storlek och stor potential. Jag har sett honom i HockeyAllsvenskan där han gjort det väldigt bra och ser fram emot att börja jobba med honom.

Kontraktet med Arvid Söderblom sträcker sig över säsongen 2021/2022.

Samuel Söderlund