Wingerli förlänger till 2023
Publicerad: 2020-09-25
Pressrelease
Kulturbärare, assisterande kapten och nu klar för två år till. Andreas Wingerli är en inspiration med sin uppoffrande spelstil och brinner för Skellefteå AIK Hockey. "Den här klubben har betytt allt för min karriär", säger #24.

Lyckselesonen inledde sin svartgula karriär i vårt U16 och klättrade hela juniorstegen upp till A-laget där han debuterade 2015. Därefter har han tagit steg för steg i sin utveckling med fjolårssäsongen som sin poängbästa. Han har även växt utanför isen och blivit en ledare i laget, vilket resulterade i ett “A” på bröstet i samband säsongen 19/20. Nu står det alltså klart att Andreas Wingerli blir Skellefteå AIK trogen i två säsonger till.

– Det känns helt fantastiskt. Det är här jag vill spela, så det känns otroligt kul att få det klart. Det känns som att vi är på väg uppåt här igen och att vi har något stort på gång, sedan är det givetvis kul att få fortsätta spela för dessa fantastiska fans, säger 24:an.

"Trivs otroligt bra"

Andreas har just inlett sin åttonde säsong i svartgula tröjan och det går inte ta miste på hans kärlek till klubben.

– Den här klubben har betytt allt för min karriär. Jag har blivit väl bemött, allt har funkat bra och jag trivs otroligt bra så jag ser verkligen fram emot två år till här.

General Manager Erik Forssell är givetvis glad över att få jobba med den snabbskrinnande centern i ytterligare två år.

– Jättekul att göra klart med Andreas. Han har tagit stora kliv under de senaste åren med oss och vi hoppas han ska fortsätta utvecklas i vår miljö. Han känns som en viktig pusselbit i vårt strävande efter att bygga ett slagkraftigt lag även under kommande säsonger.

Det nya avtalet med Andreas Wingerli sträcker sig över säsongen 2022/2023.

Samuel Söderlund