Broberg inför IKO borta: "Hålla det enkelt"

21 november 2019 11:00

Revanschjakten fortsätter för Skellefteå AIK med säsongens första bortamöte mot Oskarshamn ikväll. Där vill Philip Broberg stänga ner smålänningarna och bidra till en starkare laginsats. "Vi måste hitta tillbaka till vårt sätt att spela", säger #5.


Fyra mål framåt men sex mål bakåt blev senaste SHL-kampens facit och nu samlar back-coach Hedlund mannarna för att hålla tätt i kvällens match. Broberg vet vad som krävs för att lyckas med detta.

– Vi måste komma upp högt, läsa av varandra och krympa ytorna för dem, vilket kan göra det lättare att forechecka. “Gapet” (eng.) blir väldigt viktigt ikväll så vi kan stänga ner dem, säger han.

Både han och laget är rejält revanschsugna efter de senaste matcherna, där fokus ligger på att återgå lite till grunderna.

– Det är viktigt att vi spelar vårt spel och håller oss till vår gameplan. Vi måste hitta tillbaka till vårt sätt att spela, hålla det enkelt och ta mer utdelning på våra lägen.

"Vill ju vinna varje match"

Vi drabbade ju samman med Oskarshamn i premiären där det blev en svängig historia med lyckligt slut (vinst 5-4 i sudden). Nu vill Philip & co jobba in ny mål- och segerglädje för att komma stärkta till helgens hemmamatch.

– Man vill ju vinna varje match och nu är det extra viktigt att finna formen igen så vi kan med oss tre poäng och en bra känsla hem till Skellefteå. Det är dags att hitta tillbaka till det vinnande spåret.

Kvällens bortamatch har nedsläpp 19.00 i Be-Ge Hockey Center. Den visas på C More Live 2 och via C Mores stream.