• Huvudsponsorer

Helgens resultat för J20 & J18

19 augusti 2019 15:56
Ungdom

J20 spelade returen i veckans back-to-back-derby & J18 matchade trippelt på en turnering i Haparanda över helgen. Så här gick det för våra juniorlag.


Skellefteå AIK:s J20 kom laddade med en rungande derbyvinst mot Luleå från i torsdags då man kvitterat med två sekunder kvar och sedan avgjort i sudden. Detta följde grabbarna upp med en viktoria efter full tid under fredagen, i en match som var aningen mindre välspelad än torsdagens batalj. Elias Stenman öppnade målskyttet i första perioden och därefter kom ett långt ställningskrig med så mycket sarg ut att det ekade över hela kommunen. I tredje tog det fart däremot och AIK kunde utöka ledningen med en lite lyckosam puckstuds signerad Oscar Nilsson. Därefter utökade Ludde Warg till 3-0 men gästerna kunde reducera kort därpå för att skapa lite spänning mot slutet. De hade sedan bud på något mål till men den för dagen storspelande Hugo Marklund ville annat. Fredrik Granberg satte slutligen spiken i kistan med sitt 4-1 i tom kasse.

J18-grabbarna befann sig i Haparanda över helgen för trippla matcher mot finskt motstånd. De inledde mot Jokerit där det blev förlust 1-5. Det svartgula målet stod Frans Haara för. På lördagen väntade Kalpa i vad som blev en svängig historia med slutresultatet 6-5 till finländarna. Här nätade Haara på nytt och Max Johansson stod bland annat för två mål i en match som J18-grabbarna höll på hämta upp från både underläge 2-5 och 3-6. Helgen avslutades sedan mot Kärpät där siffrorna skrevs till 4-1 för Uleåborgslaget. Max Johansson stod för det svartgula målet i denna match.

MATCHFAKTA, J20:
Skellefteå AIK-Luleå 4-1
(1-0, 0-0, 3-1)
Målskyttar: Elias Stenman, Oscar Nilsson, Ludvig Warg, Fredrik Granberg.
I kassen: Hugo Marklund.

MATCHFAKTA, J18:
Jokerit-Skellefteå AIK 5-1
(1-0, 2-1, 2-0)
Målskytt: Frans Haara.
I kassen: Nils Wallström.

Skellefteå AIK-KalPa 5-6
(1-2, 1-3, 3-1)
Målskyttar: Max Johansson 2, Frans Haara, Isak Saveski, Samuel Bergmark.
I kassen: Viktor Stålberg.

Kärpät-Skellefteå AIK 4-1
(1-0, 1-1, 2-0)
Målskytt: Max Johansson.
I kassen: Viktor Stålberg.