• Huvudsponsorer

Varmt välkommen, Oskar Östlund!

29 maj 2019 15:30
Press

Han är född 1992, fostrad i Brynäs och förädlad i Storhamar. Nu är han klar för en säsong i Skellefteå AIK. "Det ska bli en kul utmaning, så jag ska ta vara på den och bidra med mitt spel", säger målvakten. Varmt välkommen, Oskar Östlund!


Oskar är född och uppvuxen i Gävle där han tog juniorvägen genom Brynäs organisation. Därefter blev det diverse flyttar och så småningom hamnade han i norska ligan och Storhamar, där han bland annat vaktade kassen i CHL-åttondelarna mot oss. Nu står det klart att han ansluter till Skellefteå AIK över den kommande säsongen.

– Jag är väldigt glad över den här möjligheten! Både för att det är den klubb det är och för chansen de ger mig. Det känns väldigt häftigt att komma till just Skellefteå och det ska bli en kul utmaning, så jag ska ta vara på den och bidra med mitt spel.

"Format mig bra"

Östlund fann sig tillrätta i Storhamar och plockar med sig fyra meriterande säsonger i resväskan.

– Det har format mig bra. Jag har hittat ett lugn och ett spel som har funkat då jag fått utvecklas i en trivsam miljö under en längre tid och det tror jag påverkat mig positivt, både som hockeyspelare och person.

Målvaktstränare Krister Holm hyllar sin nygamla adept.

– Jag känner ju Oskar sedan juniortiden då jag hade honom i juniorlandslaget en sväng. En jätteambitiös och bra kille som jobbar hårt. Han har haft en tuffare resa då han gått via div 1 och Karlskrona till Österrike och sedan till Norge då, där han varit i fyra år och gjort det bra. Vi såg honom spela i CHL, både mot oss och mot DIF, så det ska bli spännande att se vad han kan tillföra här. Det är viktigt med bra människor som är ambitiösa och kan bidra till gruppen. Oskar är en sådan person.

Avtalet med Oskar Östlund sträcker sig över säsongen 2019/2020.

Vid frågor: GM Erik Forssell - 070 297 27 16