Djuse & Söderlund lämnar för NHL

7 maj 2019 13:13
Press

De har båda spelat flertalet säsonger i Skellefteå AIK-tröjan där de gjort starka avtryck, såväl på som utanför isen. Nu står det klart att Emil Djuse och Tim Söderlund får chansen i Dallas Stars respektive Chicago Blackhawks.


Djuse, som fyller 26 i oktober, hade en stark säsong under 18/19 med en snittspeltid på över 21 minuter per match. Den offensive backen har tagit stora kliv sedan han kom hit till säsongen 16/17 med skridskoåkning och spelskicklighet som två utmärkande egenskaper. Denna utvecklingskurva har spridit sig hela vägen till andra sidan Atlanten där nu Dallas knutit sig an jämtlänningen med ett kontrakt över nästkommande säsong.

Skelleftesonen Söderlund återvände till oss vid nyår och har underhållit publiken med sin frejdiga spelstil och mediala välvillighet. Han har Skellefteå AIK som moderklubb och avancerade via vårt J20-lag till ett A-lag han snabbt jobbade sig in i. Detta gjorde att han tingades av Chicago Blackhawks i draften 2017 och nu står det klart att han skrivit ett 3-årskontrakt med NHL-klubben.

Båda spelarna har skrivit ett s.k. "entry level contract", som är ett inträdesavtal till NHL för spelare under 25 år och varierar i längd beroende på spelarens ålder. Inträdesavtalet är vanligtvis det första professionella kontrakt en spelare under 25 tecknar när han inleder sin NHL-karriär.

Tack för era insatser i Skellefteå AIK, Emil och Tim! Lycka till på era respektive NHL-äventyr.