• Huvudsponsorer

Varmt välkommen, Linus Karlsson!

3 maj 2021 15:00
Pressrelease

Född 1999 och uppvuxen i Småland men har spenderat senaste åren i Värmland, där han stod för 66 poäng på 63 matcher i BIK-tröjan under 20/21. Nu är den högerfattade forwarden klar för två år i Skellefteå AIK Hockey. "Jag hoppas kunna bidra åt båda håll och hjälpa laget vinna matcher", säger han. Varmt välkommen, Linus Karlsson!


Karlsson kommer närmast från BIK Karlskoga där han hade en poängstark säsong med 28 mål och 38 assist i grundserie och kval. Dessförinnan huserade han i Karlskrona under drygt tre säsonger med den inledande i J20 där han visade framfötterna och så småningom fick chansen i SHL. Detta ledde även till ett val i efterföljande draft då Vancouver tingade honom i tredje rundan. Han lämnade sedan Blekingeklubben för BIK i slutet av säsongen 19/20 och fortsatte växa in i allsvenska kostymen efter dess. Nu står det klart att han blir SHL-spelare med två år skrivna för Skellefteå AIK Hockey.

– Det känns jättebra! Jag har bara hört bra om föreningen och de har varit ett topplag länge så det känns verkligen jättekul att komma hit, säger Linus på plats i Skellefteå.

Han hade en gjuten roll i ett välpresterande BIK under 20/21 och lyfter fram slutskedet som extra berikande.

– Det var lite nytt med slutspelet så det är väl framförallt det man tar med sig från säsongen, att man fick lära sig spela såna viktiga matcher.

Stärkt av sin fjolårssäsong är han nu laddad för nästa steg i sin karriär.

– Mina styrkor är i offensiven, sedan tycker jag att jag tagit steg i defensiven också, så jag hoppas kunna bidra åt båda håll och hjälpa laget vinna matcher.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, om Linus Karlsson:
– Jättekul att Linus har valt att komma till Skellefteå. En spelskicklig, avig forward med ett bra skott som tagit stora kliv under året och varit en ledande spelare i HockeyAllsvenskan och Karlskoga. Vi tror att han ska fortsätta utvecklas i vår miljö.

Avtalet med Linus Karlsson och sträcker sig över säsongen 2022/2023.