• Huvudsponsorer

Lindvall förlänger till 2023

6 februari 2020 16:15
Press

Han är född och uppvuxen i staden med ett bultande Skellefteå AIK-hjärta sedan barnsben. Efter fyra A-lagssäsonger är det nu klart med tre till. "Det är en ynnest att få fortsätta min utveckling i min moderklubb", säger Gustaf Lindvall.


“Gurra” gjorde sina första skridskoskär i svart och gult, hela vägen genom klubbens juniorled. Därefter blev det en sejour i HockeyAllsvenskan och slutligen tillbaka till där allt började. Han är nu inne på sin fjärde A-lagssäsong med Skellefteå AIK Hockey där den 29-årige målvakten tagit kliv varje år. Detta kommer vi nu få se mer av då han förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre säsonger.

– Det är en ynnest att få fortsätta min utveckling i min moderklubb minst tre år till. Det känns otroligt kul, säger Lindvall.

Trivseln i klubben är givetvis en stor orsak till det förlängda kontraktet.

– Det är en fantastisk förening som ger en alla möjligheter att fortsätta utvecklas. Grymma lagkamrater och ledare sedan är det ju såklart - laget i mitt hjärta.

"Nästa steg tillsammans"

Det starka samarbetet med målvaktstränaren Krister Holm är också något som hjälpt och motiverat målvakten i sin utveckling.

– Jag har jobbat med Krister länge. Vi känner varandra utan och innan och vi har båda de verktyg som krävs för att ta nästa steg tillsammans.

Lindvall har högst räddningsprocent i hela ligan i skrivande stund så GM Forssell är onekligen nöjd med att få behålla den briljante burväktaren några år till.

– Det känns såklart jättekul. Gurra har varit en bra och stabil SHL-målvakt under flera år men har tagit ytterligare kliv denna säsong. Han har haft en fantastisk utveckling tillsammans med Krister Holm och är en kille som jobbat stenhårt och målmedvetet under en lång tid, vilket gett resultat.

Avtalet med Gustaf Lindvall sträcker sig över säsongen 2022/2023.