• Huvudsponsorer

Stark start på juniorernas bortaturné

30 augusti 2019 09:28
Ungdom

Skellefteå AIK:s J20 och J18 inledde sin gemensamma bortaturné på framgångsrikt manér med varsin viktoria mot Timrå under torsdagen.


J20 var först ut under gårdagens stora matchdag i vad som blev en tätare tillställning mot Medelpadsgänget. Det böljade lite fram och tillbaka, både mål- och spelmässigt, under matchens gång men Marklund och Aaros grabbar drog till slut längsta strået med vinst 5-4 i förlängning.

– Skönt att vinna så klart men vi hittar gärna lite mer jämnhet i vårt spel. Vi gör det bra i andra halvan av period två och första halvan av period tre men sedan är det lite upp och ner. Hur som helst känns det som vi är på rätt väg i alla fall, säger tränaren Mikael Aaro om insatsen.

J18 följde upp de äldre grabbarnas suddenseger med vinst efter full tid. Här skrev segersiffrorna till 4-3, där bland annat Noak Persson stod för sitt första mål i AIK-tröjan.

– En härlig seger. Det är ju tidigt på säsongen så skönt att få en del bitar på plats. Jag tycker vi tog steg ju längre matchen gick, säger tränaren Andreas Karlsson.

Härnäst väntar matcher mot Västerås under fredagen med nedsläpp 16.00 för J20 och 19.00 för J18.

MATCHFAKTA, J20:
Timrå IK-Skellefteå AIK 4-5 e förl
Mål: Hannes Lindström, Albin Sundsvik, Fred Nilsson, Kenneth Gulbrandsen 2.

MATCHFAKTA, J18:
Timrå IK-Skellefteå AIK 3-4
Mål: Noak Persson, Samuel Bergmark, Kalle Holmberg, Olle Karlsson.