Välkommen, Rickard Hugg!
Publicerad: 2019-04-16
Bygdens Lag 1920
Han inledde ungdomskarriären hemma i Hudiksvall och fick fart på den i Leksand och Kitchener. Nu är han klar för 2 år i Skellefteå AIK. "Otroligt kul att komma hem till Sverige", säger han. Varmt välkommen, Rickard Hugg!

Hugg, som fyllde 20 i januari, fick sitt juniorgenombrott i Leksands J20 där han öste in poäng redan säsongen 15-16. Han fick även chansen i SHL året därpå men tog sitt pick och pack för att pröva lyckan i OHL och Kitchener Rangers (Kanada). Det blev två säsonger, varav den andra som kapten, i den topprankade juniorligan med en slutsumma på 115 poäng på 151 matcher. Nu står det klart att den spelskicklige forwarden vänder hemåt för ett kontrakt på 2 år i Skellefteå AIK.

– Det känns jättekul! Att få komma hem och ansluta till en så professionell organisation som varit så bra under de senaste 10 åren känns fantastiskt. Det ska bli otroligt kul att komma hem till Sverige och försöka slå sig in i ett SHL-lag på riktigt, säger han.

"Lärde mig otroligt mycket"

Rickard plockar med sig värdefull erfarenhet från hans äventyr på andra sidan Atlanten.

– Jag lärde mig otroligt mycket av de två åren, både på och utanför isen. Ett helt annat land och en helt annan hockey så det är väldigt mycket jag kan ta med mig därifrån.

Sportchefen Niclas Lundkvist lovordar sitt nyförvärv som kan spela både som center och vinge.

– Vi är otroligt glada över att få in Rickard till laget. En ung kille med oerhört stark karaktär som jobbar hårt och vill utvecklas. Han har haft en väldigt bra säsong i Nordamerika och fick tack vare det spela JVM. Han kommer även bidra med stora ledaregenskaper, då han haft kaptensuppdrag i både Småkronorna och Juniorkronorna men även i Kitchener som deras första utländska kapten sedan Gabriel Landeskog (10-11).

Kontraktet med Rickard Hugg sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00

{!B}

{!C}

Samuel Söderlund