• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Fredag Fre 26 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Söndag Sön 11 April Apr
Måndag Mån 12 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Adam & Linus har förlängt!

11 januari 2021 14:00
Pressrelease

Båda har klättrat längs den svartgula juniorstegen, båda har etablerat sig i SHL och båda har just kritat på varsin kontraktsförlängning. Nu står det klart: Adam Wilsby och Linus Lindström blir kvar i Skellefteå AIK Hockey till 2023!


20-årige Wilsby kom hit från SDE HF till säsongen 16/17 och fick chansen i J20 redan under debutåret. Därefter har han fortsatt växa, såväl fysiskt som spelmässigt, och gjorde sin första A-lagssäsong på lån hos Södertälje ifjol. Efter en lyckad lånesejour med 30 poäng på 41 matcher vände skutan åter norrut för SHL-spel. Han inledde denna säsong med att bli draftad av Nashville och har tagit raska utvecklingskliv på isen med en växande poängskörd och över en kvart i snittande istid per match. Nu står det alltså klart att han blir kvar i Skellefteå AIK ytterligare två år.

– Det känns fantastiskt kul! Detta är något jag strävat efter så det blev en självklarhet att stanna kvar när jag nu fick chansen. Skellefteå har blivit som ett andra hem för mig så jag trivs väldigt bra här. Jag känner många i föreningen, jag känner mig trygg här och har väldigt mycket att tacka för så man vill såklart ge tillbaka så mycket som möjligt, säger Adam.

"Klubben jag brinner för"

23-årige Lindström är född och uppvuxen i stan med Skellefteå AIK som moderklubb. Han har visat framfötterna på samtliga nivåer inom föreningen och har växt fram till ett föredöme med sitt stenhårda jobb över hela banan. Fjolårssäongen tog han även personligt poängrekord i SHL med sina 7 mål och 13 assist. Nu blir han alltså kvar i klubben i hans hjärta för två år framöver.

– Det känns jätteroligt! Jag har ju spelat här hela mitt liv kan man säga. Det är den här klubben jag brinner för och den här klubben jag vill spela för så det är kul att få vara kvar. Jag känner att det är här jag kan utvecklas som bäst då vi har en stark struktur så jag kan ta ytterligare kliv och förhoppningsvis hjälpa klubben framåt. Sedan är det härligt att vara kvar hemma såklart, här har man ju familj och vänner. Det har alltid varit Skellefteå AIK som gällt när man växt upp så det är en ära att få fortsätta representera föreningen, säger Linus.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, kommenterar kontraktsförlängningarna:
– Jättekul att långsiktigt förlänga med Adam och Linus. Två unga killar som redan idag har en stor roll i vårt lag och som vi tror kommer spela en ännu större roll för oss de kommande två åren. Två spelare som vill bli bättre för varje dag och alltid sätter laget främst.

De nya avtalen med Adam Wilsby och Linus Lindström sträcker sig över säsongen 2022/2023.