• Huvudsponsorer

Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec

North Power om fredagens derby: "Ta chansen nu"

21 augusti 2019 11:24

Vi närmar oss landets hetaste träningsmatch. Precis som för två år sedan tar vi emot våra grannar från Umeå och precis som för två år sedan är det på en fredagskväll - och supportrarna är laddade. "Allting talar för att vi ska kunna göra det till en riktig folkfest", säger North Powers ordförande Ludvig Palmberg.


Det är en minst sagt rik historia mellan Skellefteå AIK och IF Björklöven med allt från smockfulla ståplatsläktare till känsloladdade uppvärmningar. Nästan 18 år har passerat sedan Fredrik Krekula blev historisk matchhjälte i dåvarande Umeå Arena och det var över ett decennium sedan vi möttes i tävlingssammanhang. Däremot har inte gnistan svalnat runt dessa matcher och fredagens drabbning i Skellefteå Kraft Arena är inget undantag.

– Det är Umeå, den närmsta hockeystaden vi har i samma län så det är betydelsefullt att visa vilka som är bäst - både på och utanför planen. Vi har ju en historia om att inte riktigt ha tyckt om varann och det lever ju kvar, i alla fall supportermässigt, så det är viktigt på många sätt med den eviga prestigen om att få visa vilka som är bäst i Västerbotten, berättar Ludvig Palmberg, ordförande i North Power.

Vi tog emot "Löven" på samma sätt för två år sedan i en glödhet fredagsmatch inför en fullsatt arena med vrålande fans från respektive ståplatssektion. Nu hoppas North Power få med sig hela Västra Stå på nytt.

– Vi vill visa att vi kan ge det här stödet till vår klubb även om det bara är en träningsmatch och med detta motstånd lägger vi så klart extra vikt på det. Är det exempelvis en match mot Piteå har vi ju inte samma relation eftersom det är Norrbotten osv, så det är just för att visa både Lövens och andra klubbars fans men framför allt laget att vi struntar i att det är träningsmatch och det hoppas vi kan smitta av sig ute på isen också, fortsätter Palmberg.

"Lätt att få mersmak"

En ståplatsbiljett går för endast 50 kr till detta derby och Ludvig lyfter fram flertalet anledningar att ta sig till arenan denna kväll.

– Ta chansen nu när det är extra prisvärt, och dessutom mot Löven, att få se den här hockeyn du verkligen vill se. Får vi en fullsatt träningsmatch är det ju lätt att få mersmak och vilja vara där resten av säsongen också, så det här är ett ypperligt tillfälle att vara på plats. Allting talar för att vi ska kunna göra det till en riktig folkfest och det är dessutom på en fredag, så möjligheterna är ju enorma.

Om North Power har några särskilda arenaförberedelser till matchen låter ordföranden vara osagt - men han hintar om det kan bli något speciellt från klacken.

– Vi kommer välkomna Björklöven på vårt sätt, avslutar han med ett litet skratt.

Säkra din plats till fredagens derby här.