Skellefteå klara för kvartsfinal!
Publicerad: 2017-03-09
I den absolut sista omgången av årets SHL tog Skellefteå AIK emot Djurgården. Bägge lagen hade massor av spela för då man riskerade att tappa sina platser kring strecken vid förlust. Efter att tidigt ha tagit ledningen kunde dock Djurgården behålla sin ledning ända till sent i den tredje perioden då Skellefteå plockade ut målvakten och fick in kvitteringen. På övertid kunde sedan gästerna sätta det avgörande 1-2 i powerplay efter en tveksam utvisning. I och med resultatet går Skellefteå direkt till kvartsfinal och Djurgården får spela åttondelsfinal.

Djurgården tar ledningen

Skellefteå inleder med ett par byten i rasande fart och då kan man också skapa tryck mot bortamålet. Sedan kommer man dock av sig, främst på grund av att Djurgården kliver upp och tar kommandot i spelet. Efter många bortachanser kommer också utdelningen när Linus Hultström sätter 0-1 via ett skott från blå.

Tack vare en chans att spela powerplay kommer hemmalaget in i perioden ordentligt och i den andra halvan av perioden skapar Skellefteå flera fina chanser och sliter hårt för att få till en kvittering. Djurgården försvarar sig dock framgångsrikt och leder efter första perioden.

Hårt tryck från Skellefteå

Hård kamp och jämt spel präglar inledningen av den andra perioden men det är Skellefteå som skapar de bästa målchanserna. Oscar Möller, Bud Holloway och Andrew Calof har varsitt fint skottläge men Adam Reideborn i Djurgårdens mål gör några mycket bra räddningar.

Skellefteå får ett par chanser att spela powerplay i andra halvan av perioden men trots försök på försök lyckas man inte få in pucken i mål. Närmast är Andrew Calof som med nästan tomt mål träffar stolpen. Skellefteå gör dock en riktigt bra period och det känns en smula orättvist att man inte lyckas få in den med så många klara målchanser.

Sen kvittering

Skellefteå fortsätter att ligga på i jakt på en kvittering samtidigt som Djurgården redan från periodens start fokuserar på att slå ifrån sig och låta tiden gå. Gästerna lyckas dock även sticka mellan en jättechans där Joni Ortio gör årets snyggaste räddning när avslut kommer på helt tomt mål och hemmamålvakten kastar sig och lyckas rädda.

Med lite mindre än tre minuter kvar av perioden plockar Skellefteå ut Ortio i jakt på att få hål på Reideborn. Man behöver bara några sekunder så kommer 1-1 genom Pär Lindholm som fångar upp pucken i trängseln framför mål och sätter kvitteringen. Matchen går till övertidsspel.

Djurgården avgör

Efter att Oscar Möller något tveksamt drabbats av en utvisning efter bara knappt 30 sekunder så får Djurgården spela fyra mot tre. Med några sekunder kvar i powerplay sätter Matt Anderson 1-2 och skickar extrapoängen till Djurgården.