Nya MV-tränaren: "Känns jättebra"
Publicerad: 2018-05-31
Ungdom
För en tid sedan stod det klart att Anthon Hansson lämnar posten som målvaktstränare på ungdomssidan. Han får nu en stark ersättare i form av Tim Alfredsson. "Det ska bli både spännande och motiverande men framför allt roligt", säger han.

Tim axlar alltså rollen som målvaktstränare för Skellefteå AIK:s juniorer. Han är 24 år ung men kommer laddad med en hel drös erfarenhet från hans senaste hemvist Stockholm.

– Jag har bland annat ansvarat för hela målvaktssidan i Huddinge IK, både juniorlagen och a-lag. Jag täckte hela elitblocket, som de kallar det, vilket har varit jätteutvecklande. På senare år har jag också jobbat för SHI (Sweden Hockey Institute) som målvaktsinstruktör på en del camper etc, berättar han.

Detta har han även kompletterat med en relevant universitetsutbildning.

– Jag har just avslutat ett femårigt universitetsprogram som ämneslärare på gymnasienivå med inriktning på ishockey och idrott/hälsa. Det har varit fokus på sådant som träningslära, fysiologi och dem bitarna.

"En förening som verkligen vill framåt"

Han har själv ett förflutet som målvakt med spel i bland annat Västerbotten.

– Jag lirade själv under hela gymnasietiden. Jag började i Vännäs sedan i division 2 en del, kombinerat med studietiden.

Nu har han alltså sadlat om till målvaktstränare och ser fram emot sitt kommande äventyr här i Skellefteå AIK.

– Det känns jättebra! Det ska bli både spännande och motiverande men framför allt roligt. När vi där uppe och fick kolla runt så såg vi att det är en förening som verkligen vill framåt och en klubb som har kommit väldigt långt men vill komma ännu längre.

Tim kliver på sitt nya uppdrag i mitten av juli.

Samuel Söderlund