Välkommen hem, Niclas Burström!
Publicerad: 2019-04-11
Bygdens Lag 1920
Uppväxt i Jörn, fostrad i våra juniorled och förädlad i vårt A-lag – och efter två år på vift står det nu klart att han återvänder till Skellefteå AIK. "Jag ser fram emot nästa säsong", säger han. Varmt välkommen hem, Niclas "Nisse" Burström!

28-årige Burström gjorde A-lagsdebut säsongen 2009/10 och var kort därpå en bestående del av laget. Därefter har han gått från klarhet till klarhet och tilldelades bland annat Salming Trophy 2016. Han lämnade sedan Skellefteå för ett litet KHL-äventyr men vände tillbaka till Sverige säsongen därpå och spenderade denna i Växjö. Nu står det klart att han återvänder till Skellefteå AIK med ett kontrakt på 2 år.

– Fantastiskt roligt att få hem Niclas till Skellefteå AIK igen. En spelare som haft en otrolig resa i AIK-tröjan tidigare och fått kröna det med SM-guld också. Nu har han varit iväg och fått utvecklas ytterligare men nu fick vi chansen att få hem honom till Skellefteå och det känns ju fantastiskt att få hem en egen produkt som utvecklats i vår egen miljö, går helt i linje med vår vision runt att bygga ett lag med spelare från bygden och står för allt vi önskar ur ett Skellefteå AIK-perspektiv. Med detta känner vi att vi nu byggt backsidan som känns riktigt redo för en grym säsong, säger sportchefen Niclas Lundkvist.

Burström är själv glad över att vara tillbaka i stan och den klubb han spenderat över 10 säsonger i redan.

– Det känns otroligt kul att vara hemma. Jag ser fram emot nästa säsong väldigt mycket och att få spela inför de fantastiska fansen här i Skellefteå.

Kontraktet med Niclas Burström sträcker sig över säsongen 2020-2021.

Vid frågor: Sportchef Niclas Lundkvist - 070 370 66 00

{!A}

Samuel Söderlund