• Huvudsponsorer

Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Tisdag Tis 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Tisdag Tis 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Tisdag Tis 22 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec

En närmare titt på Karlskrona

21 november 2015 11:29

Under lördagen är det invigning av den nya mediekuben, och samtidigt är det match mot Karlskrona HK. Karlskrona gästar med färsk revanschlust och kommer garanterat kämpa till sista droppen, för att vända på den senaste trenden.


Under fjolårssäsongen gick det som på räls för Karlskrona. En andraplacering i hockeyallsvenskan och direktkval till SHL. Som nykomling i SHL, för första gången, kan den första tiden innebära en stor omställning. Det är annat klimat, andra vanor och annan bevakning. I Karlskronas fall valde laget att behålla stommen i truppen. Något som givetvis påverkar, men som också kan komma att bära frukt på sikt.

I dagarna gick Karlskronas ordförande Tobias Larsson ut med en förklaring att laget kommer göra allt för att klösa sig kvar i SHL – så den som trodde på en enkel match imorgon får garanterat en annorlunda verklighet.

Inför säsongen var det en del spelare som av olika anledningar fick lämna Karlskrona HK. Bland annat så försvann Jonathan Pudas till konkurrenten Brynäs. Även Kalle Ekelund, Jimmie Svensson, Niklas Lihagen, Filip Mingotti, Mikael Kurki, Russ Moyer, Timo Leinonen, Sammy Gustafsson, Patrik Nevalainen, Kelsey Tessier, Erik Thorell har försvunnit från klubben.

Med så många spelartapp var Karlskrona givetvis i behov att nytt spelarmaterial och värvade bland annat in Mattias Guter ifrån Leksands IF. Guter, som på de 17 inledande matcherna, stått för sex mål och fem assist.

Utöver Guter värvade Karlskrona in Jesper Olofsson, John Henrion, David Westlund, Joachim Rohdin, Victor Aronsson, Toni Kähkönen, Linus Fernström, Robin Grundel, Anton Grundel, Riley Holzapfel och Julien Brouilette.

Idag gäller det att se upp för gästernas nummer 32 Anton Grundel, som är en av de stora ledarna. Dessutom bör vi hålla koll på lagets stora poänggörare, nummer 10 Mattias Guter och även nummer 21 Riley Holzapfel.

Vi ses i Skellefteå Kraft Arena kl 16.00.