En närmare titt på Karlskrona
Publicerad: 2015-11-21

Under lördagen är det invigning av den nya mediekuben, och samtidigt är det match mot Karlskrona HK. Karlskrona gästar med färsk revanschlust och kommer garanterat kämpa till sista droppen, för att vända på den senaste trenden.

Under fjolårssäsongen gick det som på räls för Karlskrona. En andraplacering i hockeyallsvenskan och direktkval till SHL. Som nykomling i SHL, för första gången, kan den första tiden innebära en stor omställning. Det är annat klimat, andra vanor och annan bevakning. I Karlskronas fall valde laget att behålla stommen i truppen. Något som givetvis påverkar, men som också kan komma att bära frukt på sikt.

I dagarna gick Karlskronas ordförande Tobias Larsson ut med en förklaring att laget kommer göra allt för att klösa sig kvar i SHL – så den som trodde på en enkel match imorgon får garanterat en annorlunda verklighet.

Inför säsongen var det en del spelare som av olika anledningar fick lämna Karlskrona HK. Bland annat så försvann Jonathan Pudas till konkurrenten Brynäs. Även Kalle Ekelund, Jimmie Svensson, Niklas Lihagen, Filip Mingotti, Mikael Kurki, Russ Moyer, Timo Leinonen, Sammy Gustafsson, Patrik Nevalainen, Kelsey Tessier, Erik Thorell har försvunnit från klubben.

Med så många spelartapp var Karlskrona givetvis i behov att nytt spelarmaterial och värvade bland annat in Mattias Guter ifrån Leksands IF. Guter, som på de 17 inledande matcherna, stått för sex mål och fem assist.

Utöver Guter värvade Karlskrona in Jesper Olofsson, John Henrion, David Westlund, Joachim Rohdin, Victor Aronsson, Toni Kähkönen, Linus Fernström, Robin Grundel, Anton Grundel, Riley Holzapfel och Julien Brouilette.

Idag gäller det att se upp för gästernas nummer 32 Anton Grundel, som är en av de stora ledarna. Dessutom bör vi hålla koll på lagets stora poänggörare, nummer 10 Mattias Guter och även nummer 21 Riley Holzapfel.

Vi ses i Skellefteå Kraft Arena kl 16.00.

Tobias Dahlberg