Nya spelare signerar för Skellefteå AIK Dam
Publicerad: 2021-09-24
Clara Markeby och Sara Åkerlund skriver kontrakt med Skellefteå AIK.

Clara och Sara kommer från tidigare spel i Björklöven och gör därmed ''Det förbjudna bytet'' som norran kallade det då tidiagre spelare Ottilia Classon skrev på för Skellefteå AIK. Clara har 8 säsonger med Björklöven i bagaget och Sara har 4. Tidigare nämnd har även erfarenheter från spel i Riksserien som nu kallas SSDHL.

Känns väldigt bra att ha gjort klart med Sara och Clara. Två fina förstärkningar för oss som kommer göra vårt lag ännu vassare. Ser framemot att se båda två i svart-gula färger kommande säsong, säger tränare Kajsa Östlund

Kajsa Öslund beskriver spelarna såhär

Clara är en spelande back som är skicklig på att värdera spelet med pucken, hon har varit med länge i hockeyn och därav spelat många minuter, vilket syns i hennes känsla för spelet. Sara har en mer aggressiv karaktär som back, jobbig att möta med främsta styrkor i defensiven men även hon har ett bra första pass. Har dessutom en uppsida i hennes ständiga tävlande. Två bra personer med rutin och erfarenhet som vi hoppas passa in bra i vår relativt unga grupp.

Olivia Granlund