• Huvudsponsorer

Inför SM-finalen mot Frölunda

15 april 2016 10:49

Det blev ytterligare en rysare då Skellefteå AIK mötte Växjö Lakers i onsdags. Men tillsammans med starkt publikstöd vann AIK i förlängningen och kvalificerade sig till lagets sjätte raka SM-final där man kommer att möta Frölunda HC som slog ut Luleå Hockey tidigare i veckan.


Skellefteå AIK har testats hårt under slutspelet, men klarat utmaningarna man ställts inför och står nu i final.

– Det har varit ett tufft slutspel så här långt, kommenterar Hans Wallson.

– Vi mötte ett bra HV i kvartsfinalen, och det blev tuffa och täta matcher. Sedan blev det nästa smålandslag och det blev en känslomässig berg och dalbana men det var en härlig upplevelse med bra drag runtom. Vi blev testade hårt som grupp men svarade upp på ett bra sätt och såg till att komma ut som vinnare i slutändan. Nu är vi klara för final och det känns fantastiskt!

Efter sista matchen fick laget en dag ledigt för att ladda batterierna berättar Wallson.

– Vi passade på att ta ett viktigt break i torsdags för att komma ner på jorden för att sedan skruva upp skallarna igen och komma väl förberedda till finalen.

I SM-finalen möter laget Frölunda, som slutade tvåa i serien och som varit en tuff motståndare för AIK under säsongen.

Säsongens resultat:
151003 FHC - SKE 6-2 (2-1, 2-1, 2-0)
151203 FHC - SKE 6-3 (1-0, 3-1, 2-2)
151228 SKE - FHC 2-3 (0-0, 0-1, 2-2)
160206 SKE - FHC 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

– Vi gjorde en riktigt bra match mot dem här hemma senast. Vi hade bestämt oss för att vinna och gjorde det fantastiskt bra under 60 minuter. Frölunda är ett skickligt lag och det brukar alltid bli bra och fartfylld hockey då vi möts, summerar Wallson.

I kvartsfinalen slog Frölunda ut Djurgården med 4-1 i matcher. Därefter slog de ut Luleå Hockey i semifinalens sjätte match (läs mer om deras resa mot final här).

AIK har en näst intill intakt trupp men Axel Holmström, som skadades i semifinal 6, är fortfarande ett osäkert kort.

– Han kommer inte att spela på lördag men han fortsätter att testas så vi hoppas att han kommer tillbaka under den här finalserien. Men i övrigt har vi hela truppen tillgänglig för spel, meddelar Wallson.

Räkna med en spännande finalserie, med start lördag 16 april kl 15.00 i Skellefteå Kraft Arena.