Hans Wallson: "fortsätta att attackera och jobba hårt"
Publicerad: 2016-04-18

Skellefteå AIK gjorde det mesta rätt i den andra finalmatchen mot Frölunda. Det var hårt jobb direkt från start vilket resulterade i en vinst och kvitterad matchserie. Imorgon får AIK åter spela med hemmafansens stöttning, och då hoppas Hans Wallson på samma intensitet i spelet.

Skellefteå AIK spelade riktigt bra i bortamatchen mot Frölunda igår, och såg till att kvittera SM-finalen till 1-1 genom att besegra göteborgarna med 4-1.

- Vi spelar bra i 60 minuter, konstaterar Hans Wallson.

- Starten är tuff och aggressiv. Vi jobbar och sliter, täcker skott och lyckas stänga fyra av fem boxplay. Vi jobbar även starkt i offensiven och det är nycklar till att vinna matchen.



Det var många som utmärkte sig denna kväll. Erik Hanses och Anton Lindholm var stabila i defensiven, och en kedja som såg pigg ut var formationen med Andreas Wingerli, Sebastian Ohlsson och Pontus Petterström.

- De gjorde ett hästjobb, åkte mycket skridskor och spelar tufft och fränt. De gjorde en grym match!

SM-finalen har därmed inletts med två bortavinster, en för Frölunda och en för AIK. Men trots förlusten hemma senast så känner sig Wallson nöjd med spelet och ser fram emot att ha hemmapublikens stöd med sig.

- Vi gjorde en bra match 1, men första 10 är vi inte riktigt nöjda med. Vi ska fortsätta att attackera och jobba hårt. Vi ser fram emot att spela för vår egen hemmapublik igen, det har varit en riktigt bra atmosfär här hemma.

Adam Pettersson, Markus Svensson och Axel Holmström missade alla senaste matchen pga skador. Och i dagläget har man inga klara besked för deras medverkan i final 3.

- Det är dag för dag för alla de tre, vi får se imorgon hur det ser ut, meddelar Wallson.

 

Anna Hägglund