Onsdag Ons 14 April Apr
Torsdag Tor 15 April Apr
Lördag Lör 17 April Apr
Måndag Mån 19 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr
Fredag Fre 23 April Apr
Lördag Lör 24 April Apr
Måndag Mån 26 April Apr
Tisdag Tis 27 April Apr
Torsdag Tor 29 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Tisdag Tis 26 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov

Varmt välkommen, Filip Roos!

4 maj 2021 15:15
Pressrelease

Likt Linus Karlsson är han född 1999 och kommer närmast från en stark säsong med BIK Karlskoga. Nu är den skridskoskicklige backen klar för två år i Skellefteå AIK Hockey. "Det är en stor klubb som man vet är väldigt bra, så när allt föll på plats är man väldigt glad att det just blev här", säger han. Varmt välkommen, Filip Roos!


Filip är född och uppvuxen i Göteborg men inledde juniorkarriären i Troja/Ljungby, följt av ett par J20-år i Frölunda. Därefter tog han A-lagssteget till HockeyAllsvenskan och Karlskoga. Det blev två år i värmländska skogarna med det sista som det starkaste efter bland annat 28 poäng på 52 seriematcher. Nu tar han med sig detta upp till Västerbotten med två år skrivna för Skellefteå AIK Hockey.

– Jag har väntat på det ett tag nu, sedan det blev det klart att man skulle åka upp. Har inte hunnit se så mycket av staden än men fått en liten rundvandring runt arenan och allt ser väldigt bra ut så det är väldigt kul att vara här, säger Filip på plats i Skellefteå.

Han han fått goda intryck om föreningen och är glad över att ha tagit flyttlasset 80 mil norrut.

– Framför allt är det en anrik klubb och det finns väldigt bra förutsättningar här. Det är en stor klubb som man vet är väldigt bra, så när allt föll på plats är man väldigt glad att det just blev här.

Filip är upprymd över att få chansen i SHL och kommer laddad med en stark säsong från HockeyAllsvenskan.

– Det var en väldigt rolig, lärorik och händelserik säsong för både laget och en själv så jag tar med mig väldigt mycket från den. Det tar väl lite tid att lära känna allt och alla här men det är viktigt att ta med sig sitt spel, framför allt, våga ta för sig och inte vara rädd för nånting. Man är här för att ta en plats och man är väl medveten om att det går.

Skellefteå AIK:s General Manager, Erik Forssell, om Filip Roos:
– Jättekul att ha gjort klart med Filip som har haft en fin säsong med Karlskoga i år. En stor, skridskoskicklig back som har mycket spel i sig. Det ska bli jättekul att jobba med honom under de närmaste två åren här i Skellefteå.

Avtalet med Filip Roos och sträcker sig över säsongen 2022/2023.