Varmt välkommen, Jonathan Johnson!

18 mars 2020 11:00
Pressrelease

Han är en 27-årig forward med allsvenskt poängrekord som senaste merit. Nu är han klar för spel i SHL och Skellefteå AIK över kommande två säsongerna. "Jag känner mig mogen att ta nästa steg i min karriär", säger han. Varmt välkommen, Jonathan Johnson!


Johnson kommer närmast från en rekordsäsong i Modo där hans 29 mål och 50 assist är mest genom tiderna i HockeyAllsvenskan. Dessförinnan blev det spel för bland annat Troja-Ljungby och Tingsryd i samma serie samt för Frölunda i J20 och SHL. Nu står det alltså klart att han ansluter till Skellefteå AIK kommande säsong och fram till 2022.

– Det känns fantastiskt bra! Skellefteå är en storklubb i Sverige som utvecklat många spelare så det ska bli oerhört kul att komma dit, säger Jonathan.

Med det det allsvenska genombrottet i ryggen känner han sig redo att avancera till landets högstaliga.

– Jag känner mig mogen att ta nästa steg i min karriär och att det gick så här bra denna säsong underlättar förhoppningsvis omväxlingen till SHL.

"Ska försöka vinna"

Jonathan sätter ribban högt inför kommande säsong - både lagmässigt och personligt.

– Jag ska försöka vinna med laget och samtidigt ta ännu fler steg för att utvecklas så man blir bättre och kan hjälpa laget bättre.

GM Forssell är givetvis nöjd med att få in den poängskicklige forwarden i laget.

– Det känns bra att få in Jonathan som gjort det bra under många säsonger i allsvenskan och framför allt förra säsongen som var exceptionell. Han är en spelskicklig center som vi tror mycket på.

Kontraktet med Jonathan Johnson sträcker sig över säsongen 2021/2022.