Kiiskinen klar för 1 år till

7 april 2020 11:15
Pressrelease

Han gjorde mål i sitt första byte och förgyllde det sedan med en stark säsong i svartgula tröjan. Nu är det klart att han spelar i Skellefteå AIK även under 20/21. "Jag ser fram emot att komma tillbaka och göra det ännu bättre nästa säsong", säger Tuomas Kiiskinen.


Tuomas anslöt i slutet av oktober 2019 och stod för en minst sagt minnesvärd debut med mål i första bytet följt av ytterligare en fullträff i samma period. Därefter stod han för en inflytelserik säsong med en snittistid på ca 16 minuter per match och ett flitigt samarbete med bland annat Oscar Möller. Nu har alltså Kiiskinen förlängt sitt kontrakt och blir därmed kvar i klubben till 2021.

– Det känns jättekul! Jag var riktigt taggad på att avsluta denna säsong med slutspel då vi hade något stort på gång, så jag ser fram emot att komma tillbaka och göra det ännu bättre nästa säsong, säger han.

Han lyfter fram både lagkemi och trivsel som nycklar bakom denna kontraktsförlängning.

– Vi har väldigt många skickliga spelare och bra killar i laget samtidigt som allt fungerat väldigt bra för mig och min familj där uppe, sedan är jag i en del av min karriär där jag vill ha en chans att vinna något. Halvvägs genom fjolårssäsongen kände jag att vi verkligen hade en chans och det betydde mycket för mig och för detta beslut.

"Visa uppoffring och leda vägen"

Kiiskinen värdesätter även sin roll i truppen då den sjunde SHL-säsongen nu väntar för 33-åringen.

– Jag är en av de äldre spelarna i laget så jag måste kunna bidra både på och utanför isen genom att visa uppoffring och leda vägen. Lite på samma sätt som ifjol men som hockeyspelare vill man såklart utvecklas hela tiden så jag ska köra på och göra allt jag kan för att hjälpa laget vinna.

En som är nöjd med finländarens insatser är vår General Manager Erik Forssell och han hoppas givetvis få se mer av detta under nästa säsong.

– Det känns kul att Tuomas återvänder efter en bra säsong. Han kom in under fjolåret och bidrog väldigt mycket, både offensivt och defensivt. Han bidrog även med mycket rutin och erfarenhet till gruppen.

Det nya avtalet med Tuomas Kiiskinen sträcker sig över säsongen 2020/2021.