Juhamatti Aaltonen till Skellefteå AIK
Publicerad: 2018-06-29
Truppen 1819
Skellefteå AIK fortsätter att fylla på i truppen inför säsongen 2018/2019 då det idag blev klart med påskriften från Juhamatti Aaltonen. ” Det ska bli jättespännande att få se honom i AIK:s dress i vinter”, kommenterar sportchef Mikael Lindgren.

Skellefteå AIK har idag kommit överens med forwarden Juhamatti Aaltonen om ett tvåårskontrakt.
– Verkligen roligt att Juhamatti väljer att komma hit, kommenterar Mikael Lindgren.
– Det ska bli jättespännande att få se honom i AIK:s dress i vinter.

Finländaren har två sejourer i SHL sedan tidigare, båda säsongerna i Rögle, den ena så sent som i fjol. Där har han spelat totalt 77 matcher och stått för 50 poäng (20 + 30).
– Juhamatti är en spelare som är van att producera rikligt med poäng och det hoppas vi naturligtvis han ska göra här hos oss också, säger Lindgren.

Poängskörden visar på hans skicklighet i det offensiva, och han besitter en bra speluppfattning och ett bra fysiskt spel.
– Juhamatti är en fantastiskt skicklig hockeyspelare med mycket fina händer och bra fart på skridskorna, säger Lindgren.

Juhamatti Aaltonen kommenterar själv kontraktet:
– Det är en stor förmån och ära att få bli en del av den här organisationen. Jag ser verkligen fram emot att komma dit och sätta igång.

33-årige Aaltonen har representerat sitt land flitigt i diverse mästerskap och har totalt 88 matcher och 45 poäng (19 + 26) på meritlistan. Han har dessutom vunnit SM-liiga vid 4 tillfällen. Säsongen 2009/2010 gjorde han 28 mål i Finlands högstaliga vilket var flest av alla den säsongen och 2013/2014 gjorde han flest mål under finska slutspelet, 8 stycken.

Anna Hägglund