Tränarstaben klar

3 maj 2016 13:20

Nu är det klart att Fredrik Öberg kommer att kliva in i A-lagets tränartrojka tillsammans med Stefan Klockare, Bert Robertsson och Krister Holm. Man fortsätter att dela på ansvaret på ett liknande sätt som tidigare, utan någon tränare med ensamansvar.


Fredrik Öberg har varit verksam i Skellefteå AIK under åtskilliga år, tre säsonger som spelare (2005-2008) och senast som tränare för U18 (2012-2016). Han var bland annat med att spela upp klubben till SHL våren 2006 då han stod för 47 poäng på 42 matcher.

– Det är fantastiskt roligt att han tar klivet upp i A-laget! Öberg har ett stort hjärta för hockey och klubben, kommenterar general manager Lars Johansson.

Öberg har bred erfarenhet från diverse klubbar och ligor. Totalt sett har han spelat 10 SHL-säsonger (Luleå, Västerås, Malmö, HV71 och Skellefteå AIK), 393 matcher och 243 poäng (108 + 135).

Efter att han avslutade sin aktiva karriär utbildade han sig till, och var aktiv som, domare innan han 2012 återvände till Skellefteå AIK:s ungdomsverksamhet. Hans fyra år som tränare i föreningen har gett honom en bra utbildning menar Johansson.

– Föreningen har som ambition att fostra såväl spelare som ledare. Med hans bakgrund vet han hur föreningen tänker kring spelidé och värdegrunder. Han kommer att passa bra in i gruppen.

Öberg kommer att kliva in i tränarteamet tillsammans med Stefan Klockare, Bert Robertsson och Krister Holm.

– Det kommer fortsatt att vara ett team som leder och tränar Skellefteå AIK, förklarar Johansson.

– De har en tydlig arbetsbeskrivning och rollfördelning. Vi har ingen huvudtränare, utan alla har tydliga ansvarsområden.