• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Oktober Okt
Tisdag Tis 9 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Tisdag Tis 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Söndag Sön 21 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 6 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Tisdag Tis 20 November Nov
Torsdag Tor 22 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Torsdag Tor 29 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan

Tim Heed får Salming Trophy

25 mars 2015 13:21

Tim Heed, som haft en fantastisk hockeysäsong, har av kamratföreningen Ishockeyjournalisterna och Börje Salming utsetts till Årets back i SHL och kommer att tilldelas Salming Trophy. Priset gick säsongen 2010/2011 till Skellefteå AIK:s David Rundblad.


Pressmeddelande från Ishockeyjournalisterna:

Han började som forward, men var SHL:s bäste back säsongen 2014-2015.

Skellefteå AIK:s Tim Heed, 24 år, och son till förre Södertälje-backen Jonas Heed, erhåller Salming Trophy, backlegendaren Börje Salmings hederspris till säsongens främste back i SHL.

Börje, med 17 säsonger i NHL på meritlistan, motiverar sitt val.

–Tim är en modernt spelande back med stora offensiva kvalitéer, byggd på spelförståelse och fin skridskoåkning. Han har i Skellefteå byggt på sin fysik, och därmed starkt utvecklat sitt defensiva spel. Han är fortfarande ung, och hans framtid är mycket ljus.

Tim växte upp i Brunnsäng utanför Södertälje, han var tidigt en viktig pjäs i Södertäljes ungdomslag, mestadels som forward. Efter viss påtryckning av pappa Jonas tog Tim ett steg tillbaka i banan, till en position där han under säsongen 2014-2015 firat stora triumfer.

På 50 spelade grundseriematcher antecknades Tim för imponerade 37 poäng (10+27), 16:e plats totalt, och + 13 i personligt facit. Som högerskytt var han en av Skellefteås ledande spelare i power play och under våren 2015 förnyades kontraktet att gälla ytterligare två år.

–Det är oerhört hedrande att uppmärksammans av Börje. Hans attityd och inställning är något som jag försöker ta med mig ut på isen. Att alltid ge sitt bästa för laget, det är egenskaper som jag förknippar med Börje – och som jag själv försöker leva efter, sammanfattar Tim Heed.

Hans karriär har inte varit spikrak, med flera klubbyten och lån. Han debuterade som 19-åring, i dåvarande Elitserien, med Södertälje säsongen 2010-2011. Därefter har Tim prövat spel i Växjö Lakers, två gånger, Malmö och Västerås. I Västerås uppmärksammades Tim av Skellefteås ledarprofil, Lasse Johansson. Första säsongen hos mästarlaget av inget större avtryck 5 poäng (1+4) på 40 matcher – annat den här säsongen.

Skellefteå AIK är i dag ledande vad gäller spelarutveckling – Tim Heeds ”kurva” är ännu ett bevis.

– Jag är både starkare och rappare än tidigare, jag klarar att spela i ett högre tempo än tidigare säsonger. Med ökad egen styrka och med stöd från ledningen växer också självförtroendet, betonar Tim Heed, som under säsongen mestadels bildat backpar med rutinerade tjecken Martin Sevc, 34 år.

Under säsongen debuterade också Tim Heed för Pär Mårts i Tre Kronor, dubbelmötet med Finland i februari. Han var tidigare vald av NHL-laget Anaheim, men det nya avtalet med Skellefteå innebär att NHL-drömmarna har skjutits på framtiden.

–För min egen utveckling tror jag Skellefteås organisation och träning passar mig bäst. Jag vill ta ytterligare steg och jag är övertygad om att Skellefteå, för närvarande, är bästa plats och lag, för min egen utveckling. NHL, eller någon annan liga, får vänta, avslutar säsongens vinnare av Salming Trophy.

Utmärkelsen delas ut årligen av Börje Salming i samarbete med Ishockeyjournalisternas Kamratförening. Förra säsongen, 2013-2014, belönades Patrik Hersley, Leksand, nu i KHL-laget Sibir Novosibirsk.