Forward återvänder till Skellefteå AIK

28 april 2014 16:04

Skellefteå AIK:s första nyförvärv till säsongen 2014/2015 är forwarden Pär Lindholm.


Pär Lindholm har spelat juniorhockey i Skellefteå AIK och efter fyra säsonger borta från Skellefteå är det nu klart att han återvänder hemåt.

– Vi är glada att få hälsa honom välkommen hem, säger general manager Lars Johansson.

Lindholm var utlånad från Skellefteå AIK till Sundsvall Hockey under två säsonger (2010-2012). Efter det spelade han en säsong i Piteå Hockey innan han ifjol bytte till Karlskrona där han på 52 matcher stod för 42 (13+29) poäng.

– Pär har en riktigt bra säsong bakom sig i Allsvenskan och vill nu fortsätta sin utveckling här med oss i SHL, kommenterar Johansson.

22-årige Lindholm känner sig själv nöjd med säsongen och är över att vara tillbaka i Skellefteå igen.

– Jag är väldigt nöjd med säsongen, sen kan man alltid göra saker bättre men jag är väldigt glad att det gick bra och att jag är här också. Det känns riktigt bra. För det är väl egentligen det jag har strävat efter sedan jag inte fick vara kvar. Så det känns grymt roligt.

Vägen tillbaka har varit lite snirklig, med en skada och spel i lägre divisioner. Men han ser det som en bra erfarenhet.

– Det var lärorika år, men det gick inte så bra som jag hade hoppats på. Det blev knäskada, ner till Piteå och sedan tillbaka till Allsvenskan och Karlskrona. Och då gick det ju bra. Så det har varit en lite lång väg, men det har det varit värt.

Nu är målsättningen i första hand att få speltid.

– Nu siktar jag först på att ta plats, att få spela matcher. Det är ett delmål, sedan får man alltid sträva efter att bli bättre och ta mer speltid och såna saker.

Han kommer till en välbekant omgivning eftersom att han har haft Stefan Klockare genom hela juniortiden, och är även bekant med Hans Wallson och Krister Holm. Dessutom har han spelat ihop med många av killarna i dagens trupp. Och precis som Viktor Arvidsson så kommer Lindholm från Kusmark utanför Skellefteå.

– Jag har ju spelat med honom sedan jag var liten, på uteplanen utanför skolan i Kusmark. Så det är roligt att båda spelar i Skellefteå AIK nu.

Kontraktet gäller två säsonger.